TOP25SARIKANTARON ELMA SİRKESİNİN MENOPOZA FAYDASI - TOP 25 SARI KANTARON

ELMA SİRKESİNİN MENOPOZA FAYDASI

Elma Sirkesinin Menopoza Olumlu Etkisi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Mustafa Güler ve Gündüzalp Saydam’ın hazırladığı "Ovarektomize farelerde elma sirkesinin kan lipit profili ve lipit peroksidasyon düzeyleri üzerine etkileri" adlı projede, menopoz döneminde bozulan kolesterol üzerinde elma sirkesinin faydaları veya zararları incelendi.

Menopoz döneminde kadınların kolesterol dengesizliğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu soruna çözüm üretmek amacıyla elma sirkesinden faydalanarak 32 fare üzerinde deney yaptıklarını anlatan Güler, farelere yüksek kolesterol uyguladıklarını ve menopoza sokmak için yumurtalarını çıkardıklarını, bu evrede elma sirkesi tedavisini uyguladıklarını, altı aylık çalışmada başarılı sonuç aldıklarını belirtti.

Menopoz döneminde bozulan kolesterol dengesinin elma sirkesi sayesinde dengelendiğini gördüklerine dikkati çeken Gündüzalp Saydam da, "Kalp ve damar hastalıklarına neden olan kolesterolün ve stres üzerinde elma sirkesinin olumlu etki yarattığını gözlemledik" diye konuştu.

Değerlendirmeyi kalp, göz, karaciğer, böbrek, beyin, sinir, damar ve kan doku örneklerini inceleyerek yaptıklarını ifade eden Saydam, elma sirkesi uygulanan farelerde menopoz döneminde oluşan kolesterolün dokulara zarar verme özelliğini azalttığını belirlediklerini bildirdi. 

Sirkenin tok karna ve yenilen yemeklerin binde 6’sı kadar alınmasına dikkat edilmesi gerektiğini söylen  öğrenciler, aksi takdirde fazla alınan sirkenin vücuda zarar verebileceğini işaret ettiler.



Elma Sirkesi Ne Kadar Kullanılmalı?


1. Kullanacağınız sirke kesinlikle elma sirkesi ve ev yapımı olmalıdır. (Köylü pazarlarında bulabilirsiniz.)


2. Her öğünden sonra tok karnına yediğiniz yemeğin binde 6'sı kadar elma sirkesi içmeniz gerekiyor. 

-Yani kahvaltı sonrası yaklaşık 1 tatlı kaşığı (5 mL)

-Öğle yemeğinden sonra yaklaşık 1 yemek kaşığı (10 mL)

-Akşam yemeğinden sonra da yaklaşık 1 yemek kaşığı (10 mL)

Az veya çok yemenize göre  yukarıdaki ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar