TOP25SARIKANTARON ÜLSERATİF KOLİTİN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

ÜLSERATİF KOLİTİN SARI KANTARONLA TEDAVİSİ

Ülseratif kolit

Ülseratif Kolit

İltihabi bağırsak hastalıkları, nedenleri henüz tam olarak bilinmeyen, çevresel ve kalıtsal faktörlerin birlikte rol oynadığı, sıklıkla genç yaşlarda ortaya çıkan hastalıkları kapsar.

Bu hastalıklardan birisi de ülseratif kolittir. Ateş, karın ağrısı, ishal, kanama gibi bulgularla ortaya çıkan ülseratif kolitte kalın bağırsağın iç yüzündeki tabaka iltihaplanmıştır. Kalın bağırsağın çeşitli yerleri tutulmakla birlikte, en sık rektum (anüse en yakın kısım) tutulur. Hastalığın şiddeti kişiden kişiye değişir.

Ülseratif kolitin alevlenme ve iyileşme dönemleri vardır. Bulaşıcı değildir. İnsandan insana ya da ortak eşyaların kullanımıyla bulaşması gibi bir durum söz konusu değildir.

Genelde 20’li yaşlarda ortaya çıkan ülseratif kolit mutlaka ciddiye alınmalıdır ve tedavi edilmelidir. Kalın bağırsakta yaralar meydana getirerek kanama ve vücut sıvılarında kayıba yol açar.


Ülseratif Kolitin Belirtileri

-Hastalık şiddetlendiği zaman kramp şeklinde karın ağrısı görülür.

-İshal sık görülen bir belirtidir ve ishalle birlikte kanama olabilir.

-Dışkıyla birlikte mukus akıntısı görülebilir.

-İltihap şiddetlendikçe, ateş, bulantı, kusma, ağrı, halsizlik artabilir.

-Rektum bölgesinde iltihap varsa hastalar sık sık dışkılama ihtiyacı hissederler.

-Kanamanın sık görüldüğü bir hastalık olduğu için kronik kan kaybı sonucu kansızlık ortaya çıkabilir. Ayrıca bağırsaklardan demirin ve B12 vitaminin emiliminin bozulması da kansızlığa yol açan nedenlerdendir.

-Kilo kaybı, diğer iltihabi bağırsak hastalarındaki kadar belirgin değildir.

 

Ülseratif Kolitin Nedenleri

Ülseratif kolitin nedeni henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu hastalıkta, genetik ve çevresel faktörlerin birlikte rol oynadığı düşünülmektedir. Ailesinde ülseratif kolit olan bir çocukta bu hastalığın görülme ihtimali, sağlıklı ailelerin çocuklarına göre daha fazladır.

Çevresel faktörler arasında ise sigara ve alkol tüketiminin oldukça etkili olduğu düşünülüyor. Ayrıca aspirin, antibiyotik, doğum kontrol hapları hastalığın daha da şiddetlenmesine yol açabilir.




Ülseratif Kolitin Sarı Kantaronla Tedavisi

Sarı kantaron hakkında hayvanlar üzerinde yapılan oldukça olumlu çalışmalar vardır. Bu çalışmaların sonucuna göre sarı kantaron ülseraif kolit belirtilerini önemli ölçüde azaltıp yaşam kalitesini yükseltmiştir.

Ancak denek sayısı az ve bazı deneklerde de istenilen düzeyde iyileşme olmamıştır. Bu yüzden sarı kantaron herkese aynı etkiyi göstermeyebilir.

-Kilosu 65 kg altında olanlar için:  Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 300 mL - 450 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Kilosu 65 kg üstünde olanlar için:Tedavi için: günde 2 kez (sabah-öğle-akşam) aç karnına birer yemek kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 600 mL - 900 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 4 - 6 hafta devam ettirin.


Uyarılar:

-Hamileler bu kürü uygulamamalıdır!

-Kalp damar hastaları sarı kantarondan uzak durmalıdırlar.

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın.

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 2 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar