TOP25SARIKANTARON PİŞİĞİN EVDE TEDAVİ YOLLARI - TOP 25 SARI KANTARON

PİŞİĞİN EVDE TEDAVİ YOLLARI


Pişik

Genellikle bez bölgesinde nadiren de boyun, koltuk altı ve eklemlerde görülen kızarıklık ve yumuşak görünümlü döküntülere pişik denir.

Pişik olan bebekler, özellikle bez değişimi sırasında, normalden daha fazla rahatsız olurlar ve pişik bölgelerinin verdiği rahatsızlıkla ağlarlar.


Ne Zaman Doktora Götürmeli?

-Pişiğe ateş eşlik ediyorsa,

-İltihaplanmalar oluştuysa,

-Normalde pişik birkaç günde geçer. Eğer geçmiyorsa ve genel görünüm kötüleştiyse, hemen bir doktora başvurmalısınız.



 

Pişiğin Evde Tedavi Yolları

-Pişik olan bölgede tahrişi arttırabileceği için ıslak mendil kullanmayın.

-Özellikle kaka pişiği arttıracağı için bezini sıksık değiştirin.

1- Sarı Kantaron Yağı / Kremi 

Bebeğinizin tedavisinde herhangi bir aktardan alacağınız sarı kantaron kremini ya da sarı kantaron yağını kullanabilirsiniz. Sarı kantaron bir çok uçucu yağ gibi mikrop öldürücü, tahrişi ve yaraları tedavi edici özellikleriyle pişik olan bölgeleri hızlıca iyileştirmede etkili olabilir.

Pişik olan bölgeyi ve çevresini ılık suyla yıkayıp kurulayın. Etkilenen bölgeye sarı kantaron kremini ( ya da yağını) pamukla ya da elinizle günde 3-4 kere sürebilirsiniz.

Sürme işlemi bittikten sonra birkaç dakika çocuk bezini bağlamayın ya da kilodunu giydirmeyin. 


2- Hindistan Cevizi Yağı

Mantar ve bakteri önleyici özellikleriyle Hindistan cevizi yağı pişiği önlemede etkili olabilir.

Pişik olan bölgeyi ve çevresini ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını etkilenen bölgeye sürün. 5 dakika kadar bezini bağlamayın. Günde 2 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

 

3- Aloe Vera

Aloe vera iyi bir mikrop önleyici ve hücre yenileyicidir. Eğer pişiğe iltihaplanma da eşlik ediyorsa, bitkide bulunan jeli ya da aktardan veya eczaneden alacağınız kremini kullanabilirsiniz.

Pişik olan bölgeyi ve çevresini ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bitkinin dalını kesip içindeki jeli ya da kremini etkilenen bölgeye sürün. 5 dakika kadar bezini bağlamayın. Günde 2-3 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Aloe vera güvenilir olmakla beraber alerjik durumlara karşı bitkinin jelinden az bir miktar bebeğinizin kolundaki küçük bir bölgeye sürün. Kızarıklık gibi alerjik bir belirti oluşmazsa güvenle kullanabilirsiniz.

 

4- Anne Sütü

Anne sütünün pişik tedavisinde etkili olduğu uzmanlarca sıkça dile getirilmektedir. Hafif pişiklerde etkilenen bölge ılık suyla temizlenip kurulandıktan sonra yeterli miktarda anne sütü sürülür. 5 dakika kadar bezini bağlamayın. Gün içinde istediğiniz kadar bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Pişik olan bölgeyi ve çevresini ılık suyla yıkayıp kurulayın. Bitkinin dalını kesip içindeki jeli ya da kremini etkilenen bölgeye sürün. 5 dakika kadar bezini bağlamayın. Günde 2-3 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Aloe vera güvenilir olmakla beraber alerjik durumlara karşı bitkinin jelinden az bir miktar bebeğinizin kolundaki küçük bir bölgeye sürün. Kızarıklık gibi alerjik bir belirti oluşmazsa güvenle kullanabilirsiniz.

 

5- Ev Yapımı Yoğurt

Pişik ve oluşan iltihabı önlemede yoğurt etkili olabilir. Bunun için ev yapımı yoğurt kullanın.

Pişik olan bölgeyi ve çevresini ılık suyla yıkayıp kuruladıktan sonra etkilenen bölgeye ev yapımı yoğurt sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Sürdüğünüz yoğurdu ılık suyla yıkayıp bezini bağlayın. Günde 2-3 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.


6- Epsom Tuzu

Epsom tusu yüksek magnezyum içeriği ve antienflamatuar (iltihap giderici) özelliklere sahiptir. Bu tuzu aktarlardan, bazı eczanelerden ya da internetten temin edebilirsiniz.

1 yemek kaşığı epsom tuzunu 2 litre ılık suya katıp iyice karıştırın. Daha sonra bebeğinizi 10-15 dakika kadar bu suda oturtun. Suyun etkilenen bölgeye temas etmesine dikkat edin.

Ayrıca etkilenen bölgeyi kurularken tahrişi arttırabileceği için havluyu sürtmekten kaçının. Haftada 2-3 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.


7- Yulaf Ezmesi Banyosu

Yulaf ezmesi banyosu bebek pişiklerinde denenmiş ve test edilmiş güvenilir bir uygulamadır. Pişik kaynaklı acıyı alır.

1 çorba kaşığı kuru yulaf ezmesini 2 litre ılık suya ilave edin ve bebeğinizi 10 dakika kadar bu suda oturtun. Suyun etkilenen bölgeye temas etmesine dikkat edin.

Ayrıca etkilenen bölgeyi kurularken tahrişi arttırabileceği için havluyu sürtmekten kaçının. Günde 2 kere bu uygulamayı yapabilirsiniz.

 

8-Karbonat

Karbonat bebeğinizin cildindeki pH seviyesinin dengelenmesinde yardımcı olur. Böylece pişiğe ve iltihaplanmaya sebep olabilecek mantarları ve bakterileri bebeğinizin cildinden uzaklaştırabilir.

1 yemek kaşığı karbonatı 1 litre ılık suya ilave edin. Bebeğinizin altını her değiştirmeden sonra bu karbonatlı suyu pişikli bölgeye bir pamuk yardımıyla nazikçe sürün. 5 dakika bekledikten sonra bebeğinizi bezleyebilirsiniz.

 

9- Bebe Vazelini

Vazelin her türlü tahrişi önler ve tedavi eder. Vazelin pişiğe neden olan nemi deriden uzaklaştırır. Günde birkaç kez bebe vazelini sürebilirsiniz.


10- Markalı Bebek Pişik Kremleri Kullanın

Bunlarla uğraşamam diyorsanız eczanelerde satılan birçok bebek pişik kremini kullanmanız daha pratik olabilir. İnternet arama motorlarında en çok aşağıdaki pişik kremleri aranmış ve tercih edilmiştir.

Sebamed pişik kremi

Mustela pişik kremi

Bepanthol baby pişik önleyici krem

Nivea pişik kremi

Hametol baby pişik kremi

Sebamed pişik kremi

Desitin pişik kremi

Suducrem pişik kremi


Yorum Gönder

0 Yorumlar