TOP25SARIKANTARON VARİSİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI - TOP 25 SARI KANTARON

VARİSİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI

varis

Varis

"Varis" kelimesi, "bükülmüş" anlamına gelen Latince "variks" kelimesinden gelir. Varisli damarlar genellikle mavimsi mor olan genişlemiş, bükülmüş damarlardır. Damarlardaki küçük, tek yönlü valfler (toplardamar kapakçıkları), kanın sadece kalbe doğru akmasını sağlar. Bazı insanlarda, bu kapakçıklar zayıflar ve damarlarda kan birikerek anormal şekilde genişlemelerine neden olur.

Varisli damarlar en çok bacaklarda görülür. Çünkü bacak damarları yer çekimine karşı çalışmak zorundadır. Ayakta durmak bacak damarları üzerindeki baskıyı arttırır.

Tuzlu veya sodyum açısından zengin gıdalar vücudun su tutmasına neden olabilir. Bu nedenle tuzlu yiyeceklerin kesilmesi su tutulmasını en aza indirebilir.

Potasyum içeriği yüksek gıdalar su tutulumunu azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun için potasyum içeriği yüksek gıdalarla beslenilmelidir.


Varisin Belirtileri

-Damarlar normalin dışında eğri büğrü şekil alabilir.

-Varisli damarlar mavi veya mor renktedir.

-Bacaklarda ağrı görülebilir.

-Bacaklar özellikle egzersiz sonrasında ve gece saatlerinde 

ağırlaşabilir.

-Varis görülen bölgelerde yaşanan küçük yaralanmalar normalden daha uzun süren kanamalara neden olabilir.

-Ayak bileğinin hemen üstündeki yağ dokusu sertleşebilir.

-Ayak bilekleri şişebilir.

-Aniden ayağa kalktığınızda bacaklarınıza kramp girebilir.

-Varis görülen hastaların çoğunda huzursuz bacak sendromu da görülmektedir.

-Ayak bileklerinde beyaz, yama şeklinde lekeler görülebilir.

-İlerlemiş vakalarda ayak bileği çevresinde açık yaralar oluşabilir.

-Yine ilerlemiş vakalarda varisli damarlar çok hafif bir darbe, hatta darbeye bağlı olmaksızın kanama başlayabilir.


Varisten Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

Varis, hareketsiz yaşam tarzına sahip, bu şekilde uzun müddet ayakta duran ya da oturan kişilerde sık görüldüğü için mümkün olduğu kadar bu durumdan kaçınmak gerekir. 

Bacakların rahatlaması için ayaklar havaya kaldırılmalı ya da baldır kasları için bacakların oturarak da olsa hareket ettirilmeleri gerekir. Ayakların ve bacakların dinlenirken biraz yukarıda olması hem rahatlık sağlar hem de koruyucudur. Bunun için yatağın ayak tarafı yükseltilebilir.

Düzenli egzersiz, spor yapmak birçok hastalığı önlemede etkili olduğu gibi, varis oluşumunun da engellenmesi için oldukça etkilidir. Her gün bir saat yürümek çok faydalıdır. Bu şekilde kilo almanın da önüne geçilebilir. Unutmamak gerekir ki şişmanlık da varise neden olur.

Yüzme, soğuk su ile bacakların ovulması faydalıdır. Fakat sıcak su varisin oluşumunu ve ilerlemesini kolaylaştırır. Bu yüzden sıcak sulardan kaçınmak gerekir. Ayrıca çok dar kotlar zararlıdır. Kasların hareketini engelleyebilir.



Varisin Doğal Tedavi Yolları

1- At Kestanesi Ekstresi

At kestanesi ekstresinin varisli damarların ana nedeni olan kronik venöz yetmezliğinde bacak ağrısını, ağırlığını ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabileceğine dair araştırmalar vardır.

Aktarlardan ya da güvenilir internet sitelerinden At Kestanesi Ekstresi alın ve önerilen miktarda kullanın.

Bunun yanında varisli bölgeye günde 2-3 sefer sarı kantaron yağı, üzüm çekirdeği yağı ya da ozon yağlarından birini sürün.


2- Üzüm Çekirdeği Ekstresi

Üzüm çekirdeği ekstresinin kronik venöz yetmezlik semptomlarının tedavisinde yardımcı olabileceği ve şişliği azaltabileceğine dair araştırmalar vardır.

Aktarlardan ya da güvenilir internet sitelerinden Üzüm Çekirdeği Ekstresi alın ve önerilen miktarda kullanın.

Bunun yanında varisli bölgeye günde 2-3 sefer sarı kantaron yağı, üzüm çekirdeği yağı ya da ozon yağlarından birini sürün.


Yorum Gönder

0 Yorumlar