TOP25SARIKANTARON SAÇ VE SAKAL KIRANIN BİTKİSEL TEDAVİLERİ - TOP 25 SARI KANTARON

SAÇ VE SAKAL KIRANIN BİTKİSEL TEDAVİLERİ

saç kıran

Saç - Sakal Kıran

Saç kıran, mantarların sebep olduğu bir cilt hastalığıdır. Her ne kadar adına saç kıran denilse de bu hastalığa sebep olan mantarlar, saçta, sakalda, deride, tırnakta ve ayak parmaklarında mantar enfeksiyonuna yol açabilmektedir. Özellikle dikkat edilmesi gereken husus, saç kıranlı hastanın kullandığı tarak vb. ürünlerden uzak durması ve kullanmamasıdır. 

Saç kıran erkek ve dişi biçiminde 2 farklı şekilde inceleniyor. Dişi olan saçkıran, erkeğe göre yayılma konusunda daha hızlı ve daha güçlüdür. Saçın her bölgesine kolayca yerleşebilir. Erkek saçkıran ise, yayılma konusunda daha yavaş ve etki ettiği bölgeler dişiye göre daha azdır.

Saç kıran hastalığı istisnasız herkeste görülebilir. Fakat çocuklarda ve ergenlerde yaşça büyük olan insanlara nazaran daha sık ve kolay ortaya çıkabilir. Bunun en büyük nedeni ise, bünyenin daha zayıf ve hassas olmasıdır.


Saç Kıranın Belirtileri

Hastalığın başlangıcı genel olarak küçük kabarcık ve sivilce gibi bir dış görünüşe sahiptir. Saç kıranın belirtileri arasında ilk ve en önemlisi budur. Kabarcık olan bölgede bir süre sonra halka biçiminde bir genişleme ve yayılma görülür.

Bulaştığı bölge eğer saçlarsa saçları, sakaldaysa kılları dökmeye başlar. Saç, sakal  dökülmesi başlangıç aşamasında geçicidir. Ancak saç kıran kısa süre içerisinde tedavi edilmezse saç, sakal dökülmesi kalıcı hale gelebilir.

Saç kıranın var olduğu bölgede saçlar zayıflar ve kırılgan bir hal alır. Nadiren sarımsı cilt lekeleri de meydana gelebilir. Tırnaklarda görülen saç kıran mantarı şikayetlerinde tırnakların şeklinde bozulmalar ve farklılıklar görülebilir.


Saç Kıran Neden Olur?

Hastalığın oluşumunda rol oynayan sebeplere bakıldığında genetik, stres, bağışıklık sistemi ve sinirsel etkenler öngörülmektedir.



Saç ve Sakal Kıranın Bitkisel Tedavileri

1- Kükürt, Haşhaş Yağı ve Katran

Saçkıran için haşhaş yağı, katran, (Sarı katran makbuldür ama kara katran da olabilir.) kükürt karışımı kullanılır.

Bunun için bir çay bardağı katran, onun yarısı kadar haşhaş yağı ve bir tutam kükürtü bir kabın içine koyun. Bu karışımı kaynatın ve sürekli karıştırın. Macun kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatın ve ılınmasını bekleyin.

Saçkıran olan bölgeyi arap sabunu ile yıkayın. Yatmadan önce o bölgeye bu karışımdan sürün.  Sabah olunca bu bölgeyi yıkayarak temizleyin. Bu uygulamaya 10 -15 gün boyunca devam edin. 


2- Sarımsak ve Zeytin Yağı

Sarımsağın Candida, Torulopsis, Trichophyton ve Cryptococcus dahil olmak üzere birçok mantar türü üzerinde etkili olduğu bilinmektedir.

2-3 sarımsağı soyduktan sonra iyice ezin ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı ile iyice karıştırarak macunu haline getirin. Daha sonra bu macunu saç kıranlı bölgeye ince bir tabaka halinde sürün ve üzerini gazlı bir bezle örtün. 2 saat sonra gazlı bezi çıkarıp sarımsak sürdüğünüz yeri yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi günde 2 kez (sabah-akşam) iyileşene kadar uygulayın.

Bu tedavi batma, şişme veya kızarıklığa neden olursa hemen başınızı yıkayın ve tedaviden vazgeçin. 


3- Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağı, geçmeyen mantar enfeksiyonlarını tedavi etmekte oldukça başarılıdır.

Bir yemek kaşığı ılık suya birkaç damla okaliptüs yağı ekleyin ve saç kıranlı bölgeye günde 2-3 kez sürün.


4- Aloe Vera


Aloe vera, yapılan araştırmalara göre antifungal, antibakteriyel ve antiviral özellikleri olan oldukça şifalı bir bitkidir.

Bir aloe vera bitkisinin dalındaki jeli çıkarın ve saç kıranlı bölgeye günde 3-4 kere sürün. Ayrıca aloe vera jelinin soğutma özelliği vardır. Bu nedenle kaşıntılı ve şişmiş cildi rahatlatabilir.


5- Amazon Sağlık Ürünleri: PHYTOZINE Saçkıran Kremi - İnatçı Saçkıran Enfeksiyonlarını Tedavi Eder, Ciltteki Saçkıranla Savaşır, Mantar Önleyici Tolnaftat, Güçlü Topikal Tedavi

BENZERSİZ SİLİK KREMİ - Phytozine için benzersiz karışımımız, klinik olarak kanıtlanmış mantar önleyici aktif bileşen Tolnaftat ve kafur, mentol, çay ağacı yağı ve lavanta yağı gibi uzun bir doğal elementlerden oluşur.

ANINDA RAHATLAMA - Harika kremimiz ciltte ve saç derisinde saçkıranlara neden olan mantarlarla anında mücadele eder ve sonuçlar genellikle 1 haftadan kısa sürede görülür! Phytozine, saçkıran enfeksiyonlarıyla savaşmak için özel olarak formüle edilmiştir.

90 GÜNLÜK PARA GERİ GARANTİSİ - Phytozine'in harika bir ürün olduğunu düşünüyoruz, ancak satın alımınızdan memnun değilseniz, tam bir geri ödeme için lütfen müşteri destek ekibimizle iletişime geçin.

NASIL KULLANILIR - Phytozine kremini, enfeksiyonu ajite etmeden saçkıran ile enfekte olan cilde nazikçe sürün. Uygulama yakın zamanda temizlenmiş bir enfeksiyona günde iki kez yapılmalı ve herhangi bir giysiyi uygulamadan önce kremin cilde tamamen emilmesi için 3-4 dakika beklenmelidir.

KOLAY, KONFORLU UYGULAMA - Temizlenmiş ve nemli olmayan cilt veya saç derisine kolayca uygulanır. Hoş bir kokuya sahiptir ve yağlı kalıntı bırakmadan ciltte nemli ve tazelenmiş bir his bırakır.

Resmi tıklayarak bu ürün ve diğer alternatif ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

6- Kekik Yağı

Yabani kekik (Origanum vulgare)'den yapılan kekik yağı, timol ve karvakrol adı verilen iki güçlü antifungal (mantar öldürücü) içerir.

Bir tatlı kaşığı zeytin yağına 2-3 damla kekik yağı damlatın. Daha sonra bu yağı saç kıranlı bölgeye günde 3-4 kere sürün.


7- Epson Tuzu

Magnezyum ve sülfattan oluşan Epsom tuzu enfeksiyonu tedavi ederken aynı zamanda saç kırana sebep olan mantarların gelişebileceği nemli ortamı gidermek için mükemmeldir.

Bir bardak Epsom tuzunu bir bardak ılık suya katıp karıştırın. Epsom tuzlu suyu saç kıranlı bölgeye günde 4-5 kere sürün.



8- Meyan Kökü Tozu

Geleneksel Çin tıbbında sıkça kullanılan bir bitki olan meyan kökü antiviral, antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikler gösterir.

Saçkıran ve diğer mantar enfeksiyonları için ev ilacı olarak da kullanılır. En iyi sonuçları elde etmek için, bir bardak suya 3 yemek kaşığı toz meyan kökü karıştırın.
Bu karışımı kaynatın. Kaynattıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir macun oluşturmalıdır.

Daha sonra bu macunu saç kıranlı bölgeye sürün ve üzerini gazlı bir bezle örtün. 2 saat sonra gazlı bezi çıkarıp sarımsak sürdüğünüz yeri yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi günde 2 kez (sabah-akşam) iyileşene kadar uygulayın.


9- Sarı Kantaron Yağı ve Çayı

Saç kıran olan bölgeye (Saçta, sakalda ya da vücudun herhangi bir yerinde) günde 3 kez sarı kantaron yağı ya da sarı kantaron kremi sürün.

Saç kıran genelde stres ve sinirsel sebeplerle ortaya çıktığı için vücuttaki gerilimi azaltmak için günde  1 bardak sarı kantaron çayı için.

-Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz içine bir miktar kekik ya da çay ağacı yağı karıştırabilirsiniz. (1/10 oranında)

Çocuklar için: Günde 3 kez saç kıranlı bölgeye sarı kantaron yağı ya da kremi sürün. (Sarı kantaron çayı içmesine gerek yok.)


Uyarılar:

-Hamileler sarı kantaron çayından ve yağından uzak durmalıdırlar!

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın.

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 2 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

-Ya da iki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 70 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar