TOP25SARIKANTARON KURU CİLTLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER - TOP 25 SARI KANTARON

KURU CİLTLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER


Kuru Ciltler

Cilt kuruluğu, cildin en yüzeyel tabakası olan epidermiste uygun miktarda su bulunmaması nedeniyle oluşan bir cilt sorunudur.

Erkekleri ve kadınları eşit şekilde görülmekle birlikte yaşlı bireylerde görülme sıklığı daha fazladır.

Eller, dirsekler ve dudaklar cilt kuruluğundan daha fazla etkilenir.


Cilt Kuruluğunun Nedenleri

-Cilt kuruluğu, sıcaklık ve nem seviyelerinin düştüğü kış mevsiminde daha fazla görülür.

-Uzun süreli sıcak duşlar veya banyolar cildi kurutabilir.

-Yoğun klorlu havuzlarda yüzmek de ciltte kuruluğa neden olur.

-Kalorifer, odun sobası ve elektrikli ısıcısı ile ısınılan evlerde kışın nem az olur. Bu da cildi kurutur.

-Birçok sabun, deterjan ve şampuan çeşiti ciltteki nemi ve yağı gidererek ciltte kuruluğa neden olur.

-Atopik dermatit veya sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıkları kuru cilde sebep olabilir.

-Yeterli miktarda sıvı almamak ciltte kuruluğa neden olabilir.

Kuru ciltler için evde uygulanabilecek bir çok yöntem vardır. Kuru ciltler için maskeler, kremler ve doğal çözümlerle bu sorununuzdan kurtulabilir ya da kontrol altına alabilisiniz.  



Kuru Ciltler İçin Doğal Çözümler

1- Hindistan Cevizi Yağı

Yapılan araştırmalarda Hindistan cevizi yağının, cildin hidrasyonunu önemli ölçüde iyileştirdiği ve cildin yüzeyindeki lipit (yağ) oranını arttırdığı bulunmuştur. Bu özellikleriyle cildin nem oranını koruyarak cildin kurumasını önler.

Kuruyan cildinize Hindistan Cevizi yağını ya da kremini günde 2-3 kere sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

Hindistan Cevizi yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin. 


Hindistan cevizi yağının faydaları ve zararları için tıklayın. 

2- Üzüm Çekirdeği Yağı

Diğer şifalı yağlara göre daha hafif olan ve nem dengesini koruyarak cilde canlılık ve yumuşaklık veren üzüm çekirdeği yağını, günlük nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

Üzüm çekirdeği yağını cilt kuruluğunun olduğu bölgelere günde 2-3 kere hafifçe sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

Üzüm çekirdeği yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin. 


 Üzüm çekirdeği yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

3- İncir Çekirdeği Yağı

İncir çekirdeği yağı, E vitamini içerdiği için cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayabilir. Bayanlarda göğüs sarkmasını ve vücut kırışıklıklarını önleyebilir. Yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi içermesi sayesinde cildi dıştan içe besler, nemlendirir ve elastikiyetini korumasına katkıda bulunarak kırışıklıkları önler.

İncir çekirdeği yağını cilt kuruluğunun olduğu bölgelere günde 2-3 kere hafifçe sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

İncir çekirdeği yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin. 


İncir çekirdeği yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

4- Kakao Yağı

Kakao yağı, yağ asitleri bakımından zengindir. Bu özelliğiyle cildi besler ve elastikiyetini artırır. Ayrıca cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak cildin nemli kalmasını sağlayabilir.

Kuruyan cildinize kakao yağını ya da kremini günde 2 kere sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

Ancak kakao yağının möleküler yapısı birbirine çok yakındır. Bu özelliği nedeniyle ciltteki gözenekleri tıkayabilir. Eğer cildiniz akneye ve sivilceye yatkınsa bu yağı kullanmamanız önerilir.

Kakao yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin.


 Kakao yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

5- Tatlı Badem Yağı

Tatlı badem yağı da diğer bazı uçucu yağlar gibi cildi nemlendirerek cilt kuruluğuna çare olabilir.

Kuruyan cildinize tatlı badem yağını ya da kremini günde 2-3 kere sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

Tatlı badem yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin.


Tatlı badem yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

6- Aloe Vera

İçeriğinde A, B, C ve E vitaminleriyle birlikte, folik asit, kolin, antrakinonlar, amino asitler, lipid bileşikleri, demir, kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez, sodyum ve potasyum minarelleri bulunmaktadır.İçerik bakımından oldukça zengin olan aloe vera cilt için ideal bir nemlendiricidir.

Aloe vera bitkisinin dalını köküne yakın bir yerden kesin. Kesiğin biraz gerisinden sıkarak çıkan jeli cilt kuruluğunun olduğu bölgelere günde 2-3 kere hafifçe sürün. Etkisini kısa sürede görmeye başlayacaksınız.

Aloe vera bikisinin jeli yerine aktardan ya da eczaneden alacağınız aloe vera kremini veya aloe vera yağını da kullanabilirsiniz.


Aloevera yağının faydaları ve zararları için tıklayın.



7- Gül Yağı / Kremi

Gül yağı ve kremi cildi sıkılaştırabilir ve nemli kalmasını sağlayabilir.

Gül yağının cilde direkt sürülmesi ciltte tahrişe yol açabilir. Bunun için badem yağı veya zeytinyağı gibi taşıyıcı bir yağ ile karıştırılabilir. 1 tatlı kaşığı badem yağına ya da zeytinyağına 2-3 damla gül yağı ekleyip kuruyan cildinize günde 2-3 kere sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın. Gece sürmelerinde yıkamanıza gerek yok.

Gül yağı / kremi cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin.

-Güçlü ve yoğun bir yağ olan gül yağı, kokusu nedeniyle bazı kişilerde ciddi baş ağrısına sebebiyet verebilir.


Gül yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

8- Bal

Balın nemlendirici, yaraları iyileştirici, iltihap önleyici ve mikrop öldürücü özellikleri vardır. Kuru ciltler için ideal bir besindir.

Balı kuruyan cildinize bir maske gibi günde 2 kere sürün ve 20-30 dakika sonra bu bölgeyi yıkayın.

9- Vazelin

Vazelin geleneksel olarak halk arasında yıllardır kullanılan iyi bir nemlendirici ve çatlak önleyicidir.

Vazelini kuruyan cildinize bastırarak ve yedirerek sürün ve 30 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Günde 1 kere sürmeniz yeterlidir. Eğer ayaklarınıza sürecekseniz sürdükten sonra bastığınız yerlerin lekelememesi için çorap giymeniz gerekir.


Yağlı ciltler için doğal çözümler

Cilt lekeleri için doğal tedavi yolları

Kırışıklıklar için doğal tedavi yolları

Siyah noktaların evde tedavi yolları

Aknenin doğal tedavi yolları

Sivilcenin doğal tedavi yolları


Yorum Gönder

0 Yorumlar