TOP25SARIKANTARON CİLT LEKELERİ İÇİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI - TOP 25 SARI KANTARON

CİLT LEKELERİ İÇİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI



Cilt Lekeleri İçin Doğal Tedavi Yolları

1- Aloe Vera

Aloe vera, cilt lekelerini ve diğer cilt hastalıklarını tedavi etmede oldukça etkilidir. Aynı zamanda cildi sıkılaştırarak kırışıklıkları önemli ölçüde giderir.

Aloe vera bitkisinin dalını köküne yakın bir yerden kesin. Kesiğin biraz gerisinden sıkarak çıkan jeli ya da aktardan alacağınız aloe vera kremini (veya yağını) cilt lekelerinin olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Aloe vera yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

2- Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağı cilt lekeleri için kullanabileceğiniz en ideal yağlardan biridir ve tam bir cilt dostudur.

Üzüm çekirdeği yağı, proantosiyanidin adı verilen güçlü bir antioksidan bileşen içerir. Sürekli kullandığınızda ciltteki ton farklılıklarını ve cilt lekelerini ortadan kaldırabilir. Cildin elastikiyetini güçlendirerek kırışıklıkları hafifletebilir. Üzüm çekirdeği yağındaki güçlü antioksidanların başka bir yararı da cildi güneşin zararlı ışınlarından (ultraviyole) koruyabilmesidir.

Üzüm çekirdeği yağını lekelerin olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün.

Üzüm çekirdeği yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

3- Menekşe Yağı

Menekşe yağı, cilt dostu bir uçucu yağdır. Kepekten, saç bakımına, tırnaklardaki sigaradan kaynaklanan sararmalardan, cilt lekerine kadar oldukça etkilidir.

Menekşe yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi ya da badem yağlarından biriyle birebir seyreltin. (2 damla menekşe yağı, 2 damla badem yağı gibi)

 Seyrelttiğiniz menekşe yağını cilt lekelerinin olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün. Yarım saat sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Gece sürdüğünüz menekşe yağını sabaha kadar temizlemenize gerek yok. Sabah sürdüğünüz menekşe yağı ise, güneş ışınlarına maruz kalacağı ve ciltte lekelenmeye sebep olabileceği için 20-30 dakika sonra ılık suyla yıkanmalıdır. Daha sonra yıkadığınız bölgeye bir nemlendirici sürebilirsiniz.

Menekşe yağının faydaları ve zararları için tıklayın.



4- Hidrojen Peroksit (Oksijenli Su)

Oksijenli suyun ağartıcı ve antimikrobiyel (mikrop öldürücü) özellikleri vardır.

1 çay kaşığı oksijenli suyu ve 1 çay kaşığı sütü bir cam kasede birleştirin. Bir pamuk yardımıyla bu karışımı lekelerin olduğu bölgelere sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

5- Çay Ağacı Yağı

Sivilce, akne ve cilt lekelerinin tedavisinde etkili olabilir. Düzenli kullanımlarda sivilce lekelerini yok edebilir ya da azaltabilir.

Harici kullanımlarda zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı yağlarla seyrelttikten sonra (1 çay kaşığı taşıyıcı yağa 1 damla çay ağacı yağı) tedavi edilmesi gereken bölgeye günde 2 kere sürebilirsiniz.

Güneş ışığının çay ağacı yağıyla teması  ciltte ton farklılığına sebep olabileceği için gündüz sürdükten 20-30 dakika sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Çay ağacı yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

6- Lavanta Yağı

Lavanta yağı ciltteki lekelere, akne ve sivilcelere iyi gelebilir. Kepek ve konağın tedavisinde kullanılabilir. Yaşlanma ile birlikte oluşan kırışıklıkları giderebilir.

Lavanta yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi ya da badem yağlarından biriyle birebir seyreltin. (2 damla lavanta yağı, 2 damla badem yağı gibi) Kırışıklığın olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün.

Güneş ışığının lavanta yağıyla teması ciltte ton farklılığına sebep olabileceği için gündüz sürdükten 20-30 dakika sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Lavanta yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

7- Çinko ve Selenyum

Çinko ve selenyum cilt sağlığı için özellikle önemli olan iki mineraldir. Çinko ve selenyum içeren bir krem ​​kullanarak cildi, ultraviyolenin zararlı etkilerinden koruyarak kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.

Çinko ve selenyum içeren besinleri yiyerek de aynı koruyucu etkileri sağlayabilir.

Çinko içeren besinler:

-İstiridyeler

-Fasulyeler

-Badem

-Yulaf ezmesi

-Bezelye

-Peynir

-Et

Yüksek miktarda selenyum içeren gıdalar şunlardır:

-Ay çekirdeği

-Yoğurt

-Ispanak

-Yulaf ezmesi

-Muz

Çok fazla çinko ve selenyum almak sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle bunları yerken aşırıya kaçılmamalıdır.


Yağlı ciltler için doğal çözümler

Kuru ciltler için doğal çözümler

Kırışıklıklar için doğal tedavi yolları

Siyah noktaların evde tedavi yolları

Aknenin doğal tedavi yolları

Sivilcenin doğal tedavi yolları


Bu yazıyı faydalı bulduysanız sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar