TOP25SARIKANTARON ÇİN YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

ÇİN YAĞI



Çin Yağı

Çin yağı, Mentha piperita isimli bahçe nanesi bitkisinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Oldukça yoğun konsantre bir üründür. Kullanırken aşırıya kaçılmamalıdır.

Çin Yağının Faydaları

-Çin yağı, migren ve baş ağrısı tedavisinde oldukça etkili olabilir. Alına ve şakaklara sürüldüğünde güçlü bir ağrı kesici görevi görerek özellikle migren ağrılarını geçirebilir.

-Masaj yapılarak sürüldüğünde adele ve kas ağrılarını gidermede de etkilidir.

-Masaj yapılarak sürüldüğünde kasları gevşetici özelliği vardır.

-Böcek sokmaları, sinek ısırmalarından kaynaklanan kaşıntıları ve şişlikleri giderebilir.

-Kaynamış bir kap suyun içine 3 damla Çin yağı eklenip teneffüs edildiğinde nefesi açarak daha rahat nefes almayı sağlayabilir.

-Bir bardak suyun içine 2-3 damla Çin yağı damlatıp içildiğinde bağırsak gazlarını söktürebilir. Gaza bağlı sancıları giderebilir.

-Diş eti iltihaplarında ve ağız içi yaralarda faydalı olabilir. Bunun için ağız içi yaraya ya da diş eti iltihabının olduğu yere bu yağı parmağınızla sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra ağzınızı suyla durulayın.

-Üst solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit, grip, nezle, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, öksürük ve ses kısılması gibi rahatsızlıklarda kaynamış bir kap suyun içine 3 damla Çin yağı eklenip teneffüs edildiğinde bu rahatsızlıklardan kurtulmak için etkili olabilir. Aynı zamanda ılık bir bardak suyun içine 2-3 damla damlatılarak içilir.

-Mide ağrısına ve bulantısına iyi gelir. Bir bardak suyun içine 2-3 damla Çin yağı damlatıp içilirse mide ağrılarına, mide gazına ve mide ağrısına iyi gelebilir.

-Bayılan birini ayıltmak için kullanılabilir. Çin yağı şakaklara ve başın arka kısmına masaj yapılarak sürülür. Ayrıca birkaç damlayı bir mendil veya pamuğa damlatıp koklatın.



Çin Yağının Zararları

-Almanya’da “en iyi doğal ilaç” seçilen Çin yağı, yüzde yüz doğal olarak üretildiği için hiçbir yan etkisi yoktur. Her yaş grubu güvenle kullanabilir.

-Ancak her ihtimale karşı az bir miktar cilde sürülüp alerjik bir etkisinin olup olmadığı gözlenmelidir.

-Hamilelerin, çocukların ve ilaç kullananların Çin yağını içmeleri uygun olmayabilir.

Çin Yağının Kullanımı

-Çin yağının kaliteli olduğundan, içerisine başka yağların karıştırılmadığından ve tamamen doğal olduğundan emin olun.

-Harici kullanımlarda masaj yapılarak sürülür.

-Dahili kullanımlarda bir bardak suyun içine 2-3 damla Çin yağı damlatıp içilir ya da bir küp şekerin üzerine 1-2 damla damlatılıp emilir.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar