TOP25SARIKANTARON AKNENİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI - TOP 25 SARI KANTARON

AKNENİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI



Akne Nedir?

Akne, dünyanın en yaygın cilt rahatsızlıklarından biridir ve yaşamlarının bir döneminde insanların yaklaşık olarak % 85'ini etkiler.

Akne, cildinizdeki gözeneklerin yağ ve ölü cilt hücreleriyle tıkanması sonucu oluşur. Her cilt gözeneğine bağlı bir yağ bezi bulunur. Bu yağ bezeleri sebum adı verilen yağlı bir madde salgılarlar. Sebum fazla üretildiğinde gözenekleri tıkayarak Propionibacterium acnes adındaki bir bakterinin gözeneklerler içine yerleşmesine ve çoğalmasına neden olurlar.

Aknenin oluşumuna genetik, diyet, stres, hormon değişiklikleri ve enfeksiyonlar gibi birçok faktör katkıda bulunur.

Yapılan çalışmalar akneli kişilerde çinko seviyesinin düşük olduğunu göstermiştir. Gerekli tahlilleri yaptırdıktan sonra eğer çinko seviyeniz düşükse, doktorunuzdan gerekli tedaviyi telep edin.

Aknenin Evde Tedavisi

1- Menekşe Yağı

Anti-enflamatuar (iltihap önleyici) özelliği ile akne ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlayarak pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayabilir.

Menekşe yağını; Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da badem yağıyla birebir seyreltin. (3 damla menekşe yağı, 3 damla zeytin yağı gibi.) Günde 2-3 kere akneli bölgelere sürün.

Dışarıya çıktığınızda güneşe maruz kalacaksanız menekşe yağını 20-30 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Menekşe yağının faydaları ve zararları için tıklayın.


2- Aloe Vera

Anti-enflamatuar (iltihap önleyici), antibakteriyel (bakteri öldürücü) ve antiseptik (mikrop öldürücü) özellikleriyle akne ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlayarak pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayabilir. 

Aloe vera bitkisinin dalını köküne yakın bir yerden kesin. Kesiğin biraz gerisinden sıkarak çıkan jeli ya da aktardan alacağınız aloe vera kremini (veya yağını) akneli bölgelere günde 2-3 kere hafifçe sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Aloe vera yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

3- Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı antifungal (mantar öldürücü), antibakteriyel (bakteri öldürücü) ve antiseptik (mikrop öldürücü) özellikleriyle akne ve sivilce tedavisinde etkili olabilir.

3-4 damla çay ağacı yağını 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağıyla seyreltin. Günde 2-3 kere akneli bölgelere sürün.

Dışarıya çıktığınızda güneşe maruz kalacaksanız çay ağacı yağını 20-30 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Çay ağacı yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

4- Limon Yağı

Mikrop öldürücü özellikleriyle sivilce, akne ve cilt lekelerinin tedavisinde etkili olabilir.

Birçok uçucu yağ gibi tek başına kullanılması ciltte tahrişe ve kızarıklığa neden olacağından dolayı limon yağını kullanırken yoğurt, bal ya da zeytinyağı, badem, Hindistan cevizi yağlarından biriyle seyreltin. Günde 2-3 kere akneli bölgelere sürün.

Dışarıya çıktığınızda güneşe maruz kalacaksanız limon yağını 20-30 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Limon yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

Limon yağının evde nasıl yapıldığını öğrenmek tıklayın.

5- Lavanta Yağı

Lavanta yağı ciltteki lekelere, akne ve sivilcelere iyi gelebilir. Kepek ve konağın tedavisinde kullanılabilir. Yaşlanma ile birlikte oluşan kırışıklıkları giderebilir.

Lavanta yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi ya da badem yağlarından biriyle birebir seyreltin. (2 damla lavanta yağı, 2 damla badem yağı gibi) Kırışıklığın olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün.

Güneş ışığının lavanta yağıyla teması ciltte ton farklılığına sebep olabileceği için gündüz sürdükten 20-30 dakika sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Lavanta yağının faydaları ve zararları için tıklayın.



6- Karanfil Yağı

Karanfil yağının ana kimyasal bileşeni güçlü kokusundan sorumlu olan öjenol’dür. Antioksidan, ağrı kesici, mikrop ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Akne, sivilce gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılabilir.

Karanfil yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi ya da badem yağlarından biriyle birebir seyreltin. (2 damla karanfil yağı, 2 damla badem yağı gibi) Aknenin olduğu bölgelere günde 2 kere hafifçe sürün.

Güneş ışığının karanfil yağıyla teması ciltte ton farklılığına sebep olabileceği için gündüz sürdükten 20-30 dakika sonra yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

Karanfil yağının faydaları ve zararları için tıklayın.

 

7- Elma Sirkesi

Elma sirkesi akneye sebep olan Propionibacterium acnes adındaki bakterileri öldüren organik asitler içerir. Ayrıca elma sirkesindeki laktik asit, aknenin sebep olduğu kötü cilt görünümünü iyileştirmede etkili olabilir.

Elma sirkesini su ile birebir seyreltin. (1 tatlı kaşığı sirke + 1 tatlı kaşığı su gibi.) Günde 2-3 kere bir pamuk parçası yardımıyla bu karışımı akneli bölgelere sürün. 1 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp nemlendirici sürebilirsiniz.

Elma sirkesini cildinize sürdüğünüzde kızarıklığa ve tahrişe neden olabileceğini unutmayın. Bu nedenle her zaman az miktarlarda kullanılmalı ve su ile seyreltilmelidir.

8- Amazon Sağlık Ürünleri: Hero Cosmetics'den Orijinal Mighty Patch  Lekeler için Hidrokolloidli Akne ve Sivilce Bandı

Orijinal Ödüllü Acne PatchMighty Patch Bandı, gece boyunca sivilcelerin ve aknelerin görünümünü iyileştiren bir hidrokolloid çıkartmadır. Sivilceleri sıkmak gerekmez. Gece yatarken bandı sivilcenin üstüne yapıştırın, uyuyun ve daha temiz görünen bir ciltle uyanın.  

Resmi tıklayarak bu ürün ve diğer alternatif ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

9- Bal ve Tarçın Maskesi

Bal ve tarçın, anti-enflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle akne eğilimli ciltler için yararlı olabilirler.

2 yemek kaşığı balı 1 çay kaşığı toz tarçın ile karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bu maskeyi yüzünüze sürün. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayı ve bir nemlendirici sürün.


Yorum Gönder

0 Yorumlar