TOP25SARIKANTARON YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER - TOP 25 SARI KANTARON

YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Yağlı Ciltler

Normal ciltlere göre yağ ve ter bezlerinin daha fazla çalışmasıyla oluşan yağlı ciltler, sebumların daha fazla salgılanmasına yol açarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olur. Ciltte görülen yağlanma genetik özelliklerden kaynaklandığı gibi birçok çevresel etmenden de kaynaklanıyor olabilir.


Yağlı Cilde Sahip Olanlar İçin Pratik Bilgiler 

-Yağlı cilt genetiktir ya da hormoneldir. Bu yüzden önlemek zordur. Fakat düzenli cilt bakımı, kızarmış, şekerli ve işlenmiş yiyecekler gibi sağlıksız yiyeceklerden kaçınmak ciltteki yağ oranını düşürebilir.

-Yağ bazlı değil gözenekleri tıkama olasılığı az olan su bazlı makyaj ürünleri kullanın.

-Yağlı cilde sahipseniz yüzünüzü günde 2 kere yıkayın. Bunun için cildi tahriş eden sabunlar değil, gliserin katkılı yumuşak bir sabun kullanın.

-Ciltteki yağın ortadan kalkması için yüzün sık sık yıkanması cildin doğal salgıladığı nemin kaybolmasına sebep olur. Ciltteki hücreler kaybolan nemi eski haline getirmek için eskisinden daha çok çalışarak ciltteki yağlanmayı arttırır.

"Cildim çok yağlı ne yapmalıyım?" diye düşünüyorsanız, evde uygulanabilecek bir çok yöntem vardır. Yağlı ciltler için doğal maskeler, sabunlar ve doğal çözümlerle bu sorununuzdan kurtulabilir ya da kontrol altına alabilisiniz.  


Yağlı Ciltlerin Doğal Tedavi Yolları

1- Jojoba Yağı

Jojoba yağının, yağ bezlerini daha az sebum üretmesi için kandırdığı ya da baskıladığı sanılmaktadır. Böylece cilt daha az yağlanır.

Gecelejin birkaç damla jojoba yağını yüzünüze sürün. Bir veya iki dakika boyunca hafifçe masaj yapın. Sabaha kadar yıkamayın.

Gündüz sürmelerinde eğer güneşe maruz kalacaksanız, jojoba yağını sürdükten 10-15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Jojoba yağı cilt tonunda değişikliğe neden olabileceğinden dolayı güneşli havalarda dışarıya çıkmadan önce bu yağı el, yüz ve kol gibi açıkta kalan yerlerinize sürmeyin. 

2- Domates maskesi

Domates yoğun asit içeren bir bitkidir. Domateslerdeki bu asitler, ciltteki yağı emerek cildi temizler.

1 domatesi iyice ezerek içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edin. Bu karışımı dairesel hareketlerle yüzünüze sürün. Sürme işlemi bittikten sonra bu maskeyi 5 dakika yüzünüzde tutun. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.



3- Aloe Vera

Aloe vera hem kuru ciltlerin hem de yağlı ciltlerin tedavisinde kullanılabilen  

Aloe vera bitkisinin dalını köküne yakın bir yerden kesin. Kesiğin biraz gerisinden sıkarak çıkan jeli yatmadan hemen önce yüzünüze sürün. Sabahleyin yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Aloe vera kullanmak genellikle güvenilirdir. Ancak bazı hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir. 

4- Badem Bal Maskesi

Aktardan ya da internet satış sitelerinden alabileceğiniz toz badem, ciltteki yağı ve kirleri gidermek için mükemmel bir çözümdür. 

 1 yemek kaşığı toz bademi, 2 yemek kaşığı balla iyice karıştırın. Bu karışımı dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 3-4 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Bademe ya da fındığa alerjiniz varsa bu maskeyi uygulamayın.

5- Yumurta Akı ve Limon

Yumurta akı ve limon, yağlı ciltler için uygulanan geleneksel bir ilaçtır. Yumurta akı ve limon ciltteki gözenekleri sıkılaştırır. Limondaki asit aynı zamanda ciltteki yağı emmeye yardımcı olur.

1 yumurtanın akını ve 1 çay kaşığı limon suyunu iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürün. Bu maske kuruyana kadar yüzünüzde kalsın. Kuruduktan sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

6- Bal

Bal, en saygın cilt ilaçlarından biridir. Antibakteriyel ve antiseptik yetenekleri sayesinde yağlı ve akne eğilimli ciltlerde faydalı olabilir. Bal aynı zamanda doğal bir nemlendiricidir. Cildi nemli tutarken aynı zamanda cildi yağdan arındırır.

Balı yağlı cildinize ince bir tabaka halinde sürün.10-15 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Haftada birkaç kez uygulayabilirsiniz.

7- Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi hassas ciltler için mükemmeldir. Alerji, kızarıklık, güneş yanığı veya hipoalerjenik olduğu için kaşıntıya maruz kalanlar için doğal bir yüz maskesidir.

Yulaf ezmesi iltihaplı cildi sakinleştirmeye ve fazla yağı emmeye yardımcı olur. Ayrıca ölü cildin pul pul dökülmesine yardımcı olur.

Yarım su bardağı yulaf ezmesini (Aktardan alabilirsiniz.) arım su bardağı su ile karın. Daha sonra 1 yemek kaşığı balı içine katıp macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Bu macunla 3-5 dakika yüzünüze masaj yapın. Masaj bittikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


Kuru ciltler için doğal çözümler

Cilt lekeleri için doğal tedavi yolları

Kırışıklıklar için doğal tedavi yolları

Siyah noktaların evde tedavi yolları

Aknenin doğal tedavi yolları

Sivilcenin doğal tedavi yolları

Yorum Gönder

0 Yorumlar