TOP25SARIKANTARON JOJOBA YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

JOJOBA YAĞI



Jojoba Yağı, Güney Arizona ve Kaliforniya'ya özgü çalılık bir ağaç olan Jojoba bitkisinin tohumundan üretilmektedir. Jojoba yağı cildi besleyen ve koruyan antioksidanlar, krom, bakır ve çinko gibi mineraller ile E ve B vitaminleri yönünden zengindir. Organik ve soğuk preslenmiş jojoba yağı en yüksek antioksidan ve besin değerine sahiptir.

Jojoba Yağının Faydaları

-Yağ bezleri normalde sebum adı verilen bir madde salgılarlar. Bu salgı bildiğimiz yağ özelliklerini taşır ve amacı cildi korumaktır. Jojoba yağının, yağ bezlerini daha az sebum üretmesi için kandırdığı ya da baskıladığı sanılmaktadır. Böylece cilt daha az yağlı olur.

 -Zayıf saç tellerini güçlendirmeye ve saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olabilir.  Jojoba yağı doğrudan saça ve saç derisine uygulanabilir. Ayrıca kepeğin tedavisinde etkili olabilir.

-Jojoba yağı, kıl köklerini besleyerek sakal ve kirpikleri gürleştirmede kullanılabilir.

-Mükemmel bir nemlendirici olduğundan yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Cildi sadece nemlendirmekle kalmaz aynı zamanda cilt tarafından diğer uçucu yağlardan daha hızlı emilir. Tüm cilt tipleri için uygundur.

-Cilt lekelerini, akne ve sivilceleri tedavi etmede etkili olabilir. Bunun için jojoba yağını seyreltmeden doğrudan sorunlu bölgelere sürün. Güneş ışığına maruz kalacaksanız bu uygulamayı gece yapabilirsiniz ya da sürdükten 15 dakika sonra yağı sürdüğünüz yeri yıkayın ve bir nemlendirici sürün.

-Araştırmalar, Jojoba yağının egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili olabilecek çeşitli iyileştirici özelliklere sahip olduğunu göstermektedir.

-Jojoba yağı, diğer birçok uçucu yağın aksine göz çevresinde güvenle kullanılabilir.

-Kuru ve çatlamış dudakların tedavisinde kullanılabilir.

-Geceleri yatmadan önce yaşlanma karşıtı serum olarak yüzünüze sürebilirsiniz.

-Jojoba yağının doğal yara iyileştirici özellikleri vardır. İçeriğindeki E vitamini sayesinde yara izlerinin görünümünü en aza indirebilir.

-Kolajen;  ciltte, eklemlerde ve vücudun kıkırdaktan yapılmış kısımlarında bulunan bir proteindir. Jojoba yağı vücutta kolajen üretimini teşvik ederek kireçlenme, eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların belirtilerini en aza indirebilir. Bunun için jojoba yağını eklemlerinize ya da cildinize sürerek kullanın.

-Cildin elastikiyetini arttırarak yüzdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkları en aza indirebilir.

-İçeriğindeki E vitamini ve antioksidanlar sayesinde güneş yanıklarını tedavi edebilir.

-Jojoba yağı antimikrobiyal ve antifungal özellikler içerir. Bazı bakteri ve mantar türlerinden kaynaklanan rahatsızlıkları tedavi edebilir.

-Jojoba yağı, tırnakların etrafındaki deriri tek başına önemli ölçüde yumuşatabilir. Antibakteriyel ve antifungal özellikleri tırnak enfeksiyonlarına karşı ekstra koruma sağlayabilir.



Jojoba Yağının Zararları

-Jojoba yağının kullanımı güvenli olmakla beraber bazı hassas ve alerjiye yakın ciltlerde kurdeşen ve kaşıntı gibi alerjik etkilere neden olabilir.

Jojoba Yağının Kullanımı

-Jojoba yağının kaliteli ve tamamen doğal olduğundan emin olun.

-Jojoba yağı, diğer birçok uçucu yağın aksine göz çevresinde güvenle kullanılabilir.

-Diğer birçok uçucu yağın aksine, jojoba yağının seyreltilmesi gerekmez ve doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.

-Harici kullanımlarda günde 1-2 kere sürülerek kullanılabilir. Mum türü yağlardan olduğundan etkisi uzun zaman sürer.


Yorum Gönder

0 Yorumlar