TOP25SARIKANTARON MENEKŞE YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

MENEKŞE YAĞI



Menekşe Yağı

Menekşe yağı, menekşe bitkisinin çiçek veya yapraklarından elde edilir. 1000 kg bitkiden sadece 1 kg yağ elde edilmektedir. Menekşe yağının yatıştırıcı, ağrı kesici, iltihap önleyici, antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), balgam söktürücü gibi özellikleri vardır.


Menekşe Yağının Faydaları

-Anti-enflamatuar (iltihap önleyici) özelliği ile akne ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlayarak pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlayabilir. Menekşe yağını Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da badem badem yağıyla birebir seyreltin ve cildinize sürün.

-Antiseptik ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde cildinizi temizleyerek gözenekleri açabilir ve bakterileri cildinizden arındırarak ciltte oluşabilecek olumsuzlukları giderebilir.

-Nemlendirici etkisi sebebiyle kuru ciltlerde kullanılabilir.

-Düzenli olarak kullanıldığında saç dökülmelerini en az seviyeye indirebilir. Ancak yeni saç çıkmasında etkili olmayabilir. Mevcut saçları güçlendirerek daha gür çıkmasını sağlayabilir. Menekşe yağını Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da badem yağıyla birebir seyreltin ve masaj yaparak saç derisine yedirerek sürün.

-Şampuan kutusunun içine 8-10 damla menekşe yağı katarak kepekten kurtulabilir, yıpranmış saçlarınızı onabilirsiniz.

-Kirpiklerinizin daha uzun ve daha gür çıkmasına yardımcı olabilir.

-Tırnakların daha uzun ve daha canlı olmasını sağlar. Menekşe yağını Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da badem badem yağıyla birebir seyreltin ve tırnaklarınıza yedirerek sürün.

-Tırnaklarda sigaradan kaynaklanan sararmaları giderebilir.

-Anti-enflamatuar (iltihap önleyici) özelliği ile kas ağrılarını, artrit ve gut gibi hastalıkların tedavisinde rahatlama sağlayabilir.

-Menekşe yağı sakinleştirici ve terapötik özelliklere sahiptir. Bu özellikleriyle stres, migren, anksiyete rahatsızlıklarında gevşemeye ve rahatlamaya yardımcı olabilir. Bunun için bir kase kaynar suya birkaç damla menekşe yağı ekleyin ve oturduğunuz odada bir köşeye koyun.

-Menekşe yağı soğuk algınlığı, öksürük, grip, bronşit, sinüzit ve burun tıkanıklığı gibi yaygın solunum problemlerini hafifletmede yardımcı olabilir. Bunun için bir kase kaynar suya birkaç damla menekşe yağı ekleyin ve soluyun.

-Sakinleştirici ve gevşetici özellikleriyle gerginliği ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olduğu için rahat ve huzurlu bir gece uykusu sağlamaya büyük ölçüde yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar kronik uyku bozukluğunda da etkili olabileceğini göstermiştir. Bunun için bir kase kaynar suya birkaç damla menekşe yağı ekleyin ve yatak odanızda yatağınızın yakınına koyun.

-Menekşe yağının gevşetici özelliği sayesinde libidoyu arttırarak cinsel işlev bozukluklarını tedavi etmeye yardımcı olabilir. Bunun için bir kase kaynar suya 2 damla menekşe yağı ve 2 damla yasemin yağı ekleyin ve yatak odanızda yatağınızın yakınına koyun.



Menekşe Yağının Zararları

-Menekşe yağını cilde uygulamak güvenli olmakla beraber bazı hassas bünyeli insanlarda alerjik etkilere neden olabilir.

-Menekşe yağını diğer bir çok uçucu yağda olduğu gibi tek başına değil taşıyıcı yağ olarak nitelendirilen zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağıyla birebir seyrelterek kullanın.

-Hamileler kullanmadan önce doktorlarına başvurmalıdır.


Menekşe Yağının Kullanımı

 -Kaliteli  ve organik menekşe yağlarını tercih edin. Arifoğlu menekşe yağı, en çok bilinen ve tercih edilen yağlardan biridir.

-Haricen kullanımlarda menekşe yağını yukarıda açıklandığı şekillerde kullanın.

-Menekşe yağını içerek tüketmeyin.



Yorum Gönder

0 Yorumlar