TOP25SARIKANTARON KRONİK UYKUSUZLUĞUN DOĞAL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

KRONİK UYKUSUZLUĞUN DOĞAL TEDAVİSİ



Kronik Uykusuzluğun Doğal Tedavisi

 Menekşe yağı, menekşe bitkisinin çiçek veya yapraklarından elde edilir. 1000 kg bitkiden sadece 1 kg yağ elde edilmektedir. Menekşe yağının ağrı kesici, iltihap önleyici, antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), balgam söktürücü gibi özellikleri vardır.

Yukarıda sayılan özelliklerinin yanında gevşetici, yatıştırıcı, rahatlatıcı ve kaygı giderici gibi güçlü ve tedavi edici özellikleri de vardır. Bu özellikleriyle uykusuzluk ve kronik uykusuzluk üzerinde de oldukça etkilidir.

2014 yılında İran Meşhed Üniversitesinde menekşe yağının kronik uykusuzluk üzerindeki etkileriüzerine çalışmalar yapılmış ve 75 kronik uykusuzluk çeken hasta üzerinde bu çalışmalar yapılmıştır.Hastalar 3 gruba ayrılmış, 2 gruba farklı uçucu yağlar, 1 gruba da menekşe yağı uygulanmıştır. 1 ayın sonunda menekşe yağı kullanan hastaların hemen hemen hepsinin diğer gruptakilere göre uyku kalitelerinin önemli ölçüde arttığı gözlemlenmiştir.

Bu klinik çalışmalar neticesinde menekşe yağının uykusuzluk çeken hastaların beyin fonksiyonlarının çalışmasını düzenlediğini ve böylece uykusuzluğu tedavi ettiği sonucuna varılmıştır.


Uykusuzluk İçin Menekşe Yağı Nasıl Kullanılır?

1- Menekşe yağını zeytinyağı, Hindistan cevizi ya da badem yağlarından biriyle birebir seyreltin. (2 damla menekşe yağı, 2 damla badem yağı gibi)

Daha sonra yatmadan önce burun deliklerinin hemen altına sürün.

2- Ya da bir kap sıcak suyun içine 2-3 damla menekşe yağı ekleyin ve yatak odanızda yatağınıza yakın bir yere, varsa komidinin üzerine koyun.

Her iki yöntemde de tedavi olmanız biraz zaman alabilir. Hemen etki etmesini beklemeyin. Ama ilk haftadan sonra etkisini hissetmeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca sivrisinekler menekşe yağını sevmezler. Bu yöntemler sivrisinekleri sizden uzak tutacaktır.

Menekşe yağının diğer faydaları için tıklayınız.


Menekşe Yağının Etkisinin Kaybolmaması İçin;

-Menekşe yağını plastik olmayan, koyu renkli bir cam şişede saklayın.

-Serin ve karanlık yerlerde muhafaza edin, ısı ve ışıktan uzak tutun.

-Çok uçucu olduklarından ve menekşe yağının tedavi edici özellikleri kaybolabileceği için muhafaza edildiği şişenin kapağını sıkıca kapatın.



Menekşe Yağının Zararları

-Menekşe yağını cilde uygulamak güvenli olmakla beraber bazı hassas bünyeli insanlarda alerjik etkilere neden olabilir.

-Menekşe yağını diğer bir çok uçucu yağda olduğu gibi tek başına değil taşıyıcı yağ olarak nitelendirilen zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ya da badem yağıyla birebir seyrelterek kullanın.

-Hamileler kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar