TOP25SARIKANTARON KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI



Kayısı Çekirdeği Yağı

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

-İçeriğindeki A vitamini sayesinde cildin yağ üretimini yavaşlatabilir, gözenekleri temizleyebilir. Böylece akne ve sivilce oluşumunu önleyebilir.

-Yapılan bir araştırmada dahilen kullanıldığında kayısı çekirdeği yağının, miyokard enfarktüs riskini azalttığı görülmüştür. Her gün bir çorba kaşığı içilebilir ya da salatalara, çorbalara, yoğurda ilave edilerek tüketilebilir.

-Zayıf saç tellerini, kirpikleri, kaşları ve saç köklerini güçlendirmeye yardımcı olabilir.  Doğrudan saça ve saç derisine uygulanabilir. Ayrıca kepeğin tedavisinde faydalı olabilir.

-Araştırmalar, kayısı çekirdeği yağının sedef hastalığının tedavisinde de oldukça etkili olabileceğini göstermektedir. Kayısı çekirdeği yağı yeni ve daha sağlıklı cilt hücrelerinin oluşmasına yardımcı olarak sedef hastalığına karşı savaşabilir. (https://erbology.co/apricot-kernel-oil-benefits/)

-El-Ayak bakımında cilt kurumalarına karşı etkili olabilir.

-İçeriğindeki Alfa-Linolenik asit (omega-3) eklem ağrılarını ve şişliğini giderebilir.

-Banyo sonrası kuru ve kaşıntılı bir cilde eğilimliyseniz, kayısı çekirdeği yağını vücudunuza sürerek nemlendirmek mükemmel bir çözüm olabilir.

-Antioksidanlar bakımından zengin olan kayısı çekirdeği yağı, ciltte oksidatif stresi azaltabilir. Bu da cildin erken yaşlanmasını ve kırışmasını yavaşlatabileceği anlamına gelir.

-Cildi sıkılaştırabilir ve ciltteki ton farklılıklarını giderebilir. Yaşlılık lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cilt kanserine yol açabilecek hücresel mutasyonu önleyebilir.

-Düzenli kullanılan kayısı çekirdeği yağı, göz altı morluklarını giderebilir.

-Kayısı çekirdeği yağı, iyi bir nemlendiricidir ve cilde çabuk nüfuz eder. Bu özelliklerinden dolayı tüm vücut için masaj yağı olarak kullanılabilir.

-Kayısı çekirdeği yağı hafiftir, ciltte tahrişe neden olmaz. Çocuk ve bebek ciltlerine rahatlıkla sürülebilir.



Kayısı Çekirdeği Yağının Zararları

-Kayısı çekirdeği yağının kullanımı güvenli olmakla beraber bazı hassas ve alerjiye yakın ciltlerde kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve yanma gibi alerjik etkilere neden olabilir.

-Kayısı çekirdeği yağı yüzdeki tüyleri besleyebilir. Bu nedenle yüz maskelerinde kayısı çekirdeği yağını biraz su ile inceltip kullanmanız tavsiye edilir.


Kayısı Çekirdeği Yağının Kullanımı

-Kaliteli ve organik kayısı çekirdeği yağlarını tercih edin. Arifoğlu kayısı çekirdeği yağı ve Mecitefendi kayısı çekirdeği yağı en çok bilinen ve tercih edilen yağlardır.

-Yağ oldukça hassas olduğundan, serin ve karanlık bir yerde saklanmalı ve 10-12 ay içinde tüketilmelidir.

-Kayısı çekirdeği yağı yemeklik yağ olarak kullanılabilir. Ayrıca salatalarda çiğ olarak da tüketilebilir. Ancak kızartma yağı olarak kullanılması uygun değildir. 

-Harici kullanımlarda günde 2-3 kere sürülerek kullanılabilir. Hassas ciltlerde fazla kullanımı yüzde kıllanmaya sebep olabileceği söylenmektedir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar