TOP25SARIKANTARON ARGAN YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

ARGAN YAĞI



Argan Yağı

Argan Yağının Faydaları

-Yapılan araştırmalara göre, argan yağındaki antioksidanlar cildi güneşin sebep olduğu yanıkları ve hiperpigmentasyonu önleyebilir. Ayrıca cilt kanserinin gelişmesini önlemeye bile yardımcı olabilir. Günde 2 kere güneş gören yerlerinize sürebilirsiniz.

-İçeriğindeki yüksek E vitamini sayesinde cildin su tutma kapasitesini arttırarak cildin nemli kalmasını sağlayabilir.

-İçeriğindeki antioksidan ve antienflamatuar özellikler sayesinde sedefin semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

-Argan yağı, akne oluşumuna neden olan sebum miktarlarını etkili bir şekilde düzenleyebilen anti-sebum etkilere sahiptir. Argın yağını günde 2-3 kere akneli bölgelere sürebilirsiniz.

-Argan yağı hem antibakteriyel hem de mantar önleyici özelliklere sahiptir. Sivilceler, ciltteki diğer enfeksiyonlar ve mantarlar için günde 2-3 kere sürülerek kullanılabilir.

-Argan yağında bulunan güçlü antioksidanlar ve E vitamini kombinasyonlar sayesinde yaraların ve kesiklerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir.

-Atopik Dermatit (Alerjik Egzama) kaşıntılı, kırmızı cilt gibi semptomları olan yaygın bir alerjik cilt durumudur. Yapılan araştırmalara göre, argan yağı etkilenen bölgeye sürülerek semptomların tedavisine ya da yatıştırılmasına yardımcı olabilir. Argan yağının içeriğindeki E vitamini ve doğal inflamatuarlar, bu yatıştırıcı etkiyi sağlamada rol oynarlar.

-Cildin elestikiyatını arttırarak cildin erken kırışmasını ve yaşlanmasını önleyebilir.

-Argan yağının cildin yağlanmasından sorumlu sebumu azaltma özelliği vardır. Bu sayede cildin yağlılığını azaltmaya yardımcı olabilir.

-Hamilelikte oluşan çatlakların tedavisinde günde 2-3 kere sürülerek kullanılabilir.

-Selülit tedavisine yardımcı olabilir.

-Argan yağı saçlar için doğal yumuşatıcı ve şekillendirici olarak kullanılabilir. Saçları yumuşatmanın yanında ipeksi ve daha parlak olmalarını sağlayabilir. Ayrıca saçların elektriklenmesini de önleyebilir. Elinize döktüğünüz şampuana 2-3 damla argan yağı damlatın ve saçlarınızı şampuanlayın.

-Argan yağı tekli doymamış, omega-9 yağı olan zengin bir oleik asit kaynağıdır. Oleik asit, avokado ve zeytinyağında da bulunur ve genellikle kalp koruyucu etkiye sahiptir. LDL ve trigliseriti düşürme etkisi vardır.

30 gün boyunca günde 15 gram (3 çay kaşığı) argan yağı tüketen insanlar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, LDL ve trigliserit düzeylerinde % 16 - % 20 azalma olduğu görülmüştür.

-Yüksek şekerli yiyeceklerle beslenen farelerde argan yağı, açlık kan şekeri ve insülin direncini önemli ölçüde düşürmüştür. Ancak insanlar üzerinde herhangi bir çalışma yapılmamıştır.



Argan Yağının Zararları

-Argan yağı hassas ciltlerde kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve yanma gibi alerjik etkilere neden olabilir.

-Ağızdan alındığında, bulantıya, gaza veya ishale, iştah kaybına veya şişkinliğe neden olabilir.

-Ağızdan alındığında, uyku güçlüğü, genel halsizlik, aşırı heyecan, depresyon ve ajitasyona sebep olabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, hemen argan yağı almayı bırakın.


Argan Yağının Kullanımı

-Argan yağının kaliteli olduğundan, içine başka yağların karıştırılmadığından ve tamamen doğal olduğundan emin olun.

-Argan yağı dahili kullanımlarda günde 10-15 gram (2-3 çay kaşığı) aç karnına içilebilir. Ancak yan etkileri konusunda dikkatli olunmalıdır.

-Harici kullanımlarda günde 2-3 kere sürülerek kullanılabilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar