TOP25SARIKANTARON SELÜLİTİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI - TOP 25 SARI KANTARON

SELÜLİTİN DOĞAL TEDAVİ YOLLARI

selülit

Selülit

Selülit; deride portakal kabuğu görünümü ve çukurcuklarla seyreden, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır. Özellikle kadınlarda görülen, sıklıkla uyluk, kalça ve karın bölgesindeki deri altı yağ dokusunun bölgesel metabolik bozukluğu olarak tanımlanabilir.

Selülit oluşumu, genetik ve hormonal yapı ile yaşam tarzından etkilenir. Dolayısıyla kilosu normal, hatta normalin altında olan bireylerde bile selülit oluşma riski vardır. Erkeklerde görülen selülit oranının kadınlardan düşük olmasının sebebi, erkeklerin östrojen seviyesinin daha az olmasıdır. Östrojen seviyesi yağ birikimini ve selüliti artırdığından, kadınlarda daha fazla görülür.


Selülitin Nedenleri

-Aşırı kilo

-Östrojen hormonunun normalden fazla salgılanması

-Yanlış beslenme

-Yaşlanma

-Hızlı kilo alıp verme ve şok diyetler uygulama

-Aşırı stres

-Dar giyinmek

-Sigara ve alkol tüketmek

-Genetik Faktörler

 

Selülitin Dereceleri 

1. Derece; selülit dışarıdan belli olmaz. Ancak parmakla sıkıldığında portakal görünümü oluşur.

2. Derece; dışarıdan hafif bir şekilde görünür ancak fazla belirgin değildir.

3. Derece; selülit görünümü oldukça belirgindir ve bazen ağrı yapabilir.



Selülitin Doğal Tedavi Yolları

1- Sarı Kantaron Yağı

Bir çay bardağı sarı kantaron yağının içine 3-4 damla huş ağacı yağı ekleyin. Bu karışım selülite neden olan ödemle etkili bir şekilde savaşır. (Huş ağacı yağı yerine biberiye, lavanta ya da sığla  yağı da ekleyebilirsiniz.)

Bu karışımı güçlü dairesel hareketlerle günde iki kez selülitli bölgelere yedirerek sürün. 3 hafta sonra selülitlerde düzelme görülmeye başlanmalıdır.


2- Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera evlerde rahatlıkla yetiştirilebilen bir süs bitkisidir. Sarı sabır olarak da bilinir. Bu bitkinin dallarında bulunan jel birçok cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkili bir şekilde kullanılır. Hatta bazı rahatsızlıkların tedavisinde sarı kantarondan daha da etkilidir. 

Aloe vera, zengin bir biyoaktif bileşik kaynağıdır. Bu özelliği kollajen sentezine yardımcı olur, cildi sıkılaştırır ve selülitleri tedavi eder ya da azaltır. Tabi ki beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz ve düzenli egzersizler yapmanız tedavi sürecinizi hızlandıracaktır.

Güvenilir markalı bir aloe vera kremini ya da bu bitkinin dalından çıkaracağınız yeterli miktardaki jeli günde 2 kere selülitli bölgelere sürün. Bu tedaviyi 1-1,5 ay kadar uygulayın. 


3- Greyfurt Yağı

Greyfurt yağının selülitli bölgelerdeki aşırı yağları azaltabilen hatta tedavi edebilen biyoaktif bileşiklere sahip olduğu bilinmektedir.

Bir tatlı kaşığı greyfurt yağına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve bu karışımı günde 1-2 kere selülitli bölgelere dairesel hareketlerle ve iyice yedirerek sürün. Bir saat sonra bu bölgeyi yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi haftada 3-4 kere tekrarlayın. 


4- Biberiye Yağı

Biberiye yağı karnosol ve karnosik asit içerir. Bu bileşikler adipogeneze (yağ depolanması) karşı inhibe edici (önleyici) bir etki göstererek selülitleri azaltabilir ya da tedavi edebilir.

Bir tatlı kaşığı biberiye yağına bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin ve bu karışımı günde 1-2 kere selülitli bölgelere dairesel hareketlerle ve iyice yedirerek sürün. Bir saat sonra bu bölgeyi yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi haftada 3-4 kere tekrarlayın. 


5- Kuru Kahve

Kahve kafein içerir. Çalışmalar, kafeinin lipoliz (bölgesel yağ eritme) üzerinde uyarıcı bir etkiye sahip olduğunu ve bu nedenle selülitin azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermektedir. 

2-3 yemek kaşığı kuru kahvenin içine yeterli miktarda zeytinyağı ekleyin ve macun kıvamı elde edene kadar karıştırın. Bu macunu selülitli bölgelere dairesel hareketlerle ve iyice yedirerek sürün. 15 dakika bekledikten sonra bu bölgeyi yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi haftada 3-4 kere tekrarlayın.



6- Hint Yağı

Hint yağı, insan vücudundaki lenfatik sistemin işlevselliğini artırmaya yardımcı olur. Lenfatik sistem vücuttaki fazla sıvının atılmasında hayati bir rol oynar. Ayrıca besinlerin, oksijenin ve hormonların hücrelere iletilmesine de yardımcı olur. Eksik lenfatik sistem vücutta sıvı birikmesine ve selülit oluşumuna neden olur. Hint yağı masajı vücuttaki lenfatik sistemi uyarmaya yardımcı olur ve zamanla selülitin azaltılmasına yardımcı olur.

Selülitli bölgelere biraz ısıtılmış hint yağını dairesel hareketlerle ve iyice yedirerek sürün. Bir saat sonra bu bölgeyi yıkayabilirsiniz. Bu tedaviyi haftada 2-3 kere tekrarlayın. 


7- Yeşil Çay İçmeyi Alışkanlık Haline Getirin

Yeşil çay kateşinler içerir. Kateşinler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını hızlandırır. Bu da selülitlerde azalmayı sağlar.Dıştan uygulanan diğer tedavilere ek olarak günde 2-3 kere yeşil çay içerek tedavinizi içten destekleyebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar