TOP25SARIKANTARON NANE YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

NANE YAĞI



Nane Yağı

Nane Yağının Faydaları

-İyi bir gevşetici olduğundan ve tıkanıklığı giderdiği için nane yağı, astım hastaları için faydalı olabilir. (Kaynamış bir kap suyun içine 8-10 damla nane yağı damlatıp buharını teneffüs edin.)

-Kaynamış küçük bir kap suyun içine 8-10 damla nane yağı damlatıp buharını teneffüs ederseniz sinüziti tedavi edebilir.

-Tüm cilt tipleri için besleyici ve koruyucu olabilir. Ancak nane yağını tek başına sürmek ciltte tahrişe neden olabileceği için zeytinyağı, badem ya da Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı bir yağla beraber sürülmelidir.

-Antioksidan maddeler bakımından güçlü olan nane yağı, cilde zarar veren toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırabilir.

-Güneş yanıkları için Hindistan cevizi yağı ile nane yağı birebir karıştırılıp sürülürse yarada ferahlama sağlayabilir ve iyileşme süreci hızlandırabilir.

-Cildin nem dengesini koruyabilir.

-Mide bulantısını giderebilir.

-Sindirim esnasında bağırsak kaslarında oluşan spazmları önleyebilir.

-Düzenli olarak tüketildiğinde gaz sorununu ortadan kaldırabilir.

-Nane yağı, adet söktürücü özelliğiyle bu dönemin rahat atlatılmasını sağlayabilir.

-Ağız kokusu için bir çay bardağı suya birkaç damla nane yağı damlatılıp gargara yapılabilir.

-Yüksek ateşi düşürebilir.

-Soğuk algınlığını giderebilir.

-Boğaz kuruluğuna iyi gelebilir. 

-Doğal bir ağrı kesici olduğundan kas ve karın  bölgelerine sürüldüğünde ağrıları dindirebilir.

-Karın ağrısı için bir bardak suya bir damla nane damlatıp içilebilir ya da bir tatlı kaşığı zeytinyağına birkaç damla nane yağı damlattıktan sonra karın bölgenize masaj yapabilirsiniz. Bu yöntem hem karın ağrısını geçirebilir hem de kabızlıkta bağırsakları rahatlatabilir.

-Öksürüğü azaltabilir, balgam söktürebilir.

-Odaklanmayı ve konsantrasyonu artırabilir.

-Hafızayı güçlendirmede etkili olabilir.

-Alerjik reaksiyonlar nedeniyle oluşan cilt ve burun kaşıntılarını azaltabilir.

-Stresi azaltabilir.

-Migren ağrısının başlayacağı hissedildiğinde bir tatlı kaşığı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağının içine birkaç damla nane yağı katılıp şakaklara sürülürse rahatlama sağlayabilir.

-Saçlarda oluşan kepek sorununu çözmede etkili olabilir. Bunun için şampuan kutunuzun içine

-Sivilce ve akneleri tedavi edebilir.



Nane Yağının Zararları

-Nanenin içeriğinde bulunan diosmin etkin maddesi, kan şekerini düşürür. Ani kan şekeri düşüklüğü yaşayanların ve hipoglisemi hastalarının, nane tüketimine karşı ölçülü olmaları gerekir.

-HBV (hepatit-B) ve HCV’ye (hepatit-C) bağlı olarak veya herhangi bir nedenle interferon (IFN) tedavisi alanların kuru veya taze nane tüketiminden uzak durmaları gerekir. Büyük oranda interferonun etkisini azaltabilmektedir. Nane, interferon-antagonistidir.

-Meme CA (meme kanseri) hastası olanlar ve östrojen hormonunu baskılayıcı ilaç kullananlar, nane tüketiminden kesinlikle uzak durmalıdırlar.

-Karaciğer enzimleri (ALT, AST, GGT veya ALP) yüksek olanların veya siroz, karaciğer yetmezliği gibi şikâyetleri olanların uzak durmaları ya da ölçülü tüketmeleri gerekir.

-Reflü problemi olanların nane tüketmesi önerilmez.

-Mentole alerjisi olanların nane tüketmeleri önerilmez.

-Yüksek tansiyonu düşürebileceği için düşük tansiyonluların ve tansiyon düşürücü  ilaç kullananların tüketmesi uygun değildir.

-Nanenin kas gevşetici özelliği olduğu için gebelik döneminde tüketilmesi uygun olmayabilir. Düşüğe neden olabilir.

-Kadınlarda ve erkeklerde hormonlar üzerinde etkili olduğu için çok fazla tüketilmesi cinsel duyguların zayıflamasına neden olabilir.

-Fazla tüketmek, mide yanmasına ve ishale neden olabilir.

 

Nane Yağının Kullanımı

-Kaliteli  ve organik nane yağlarını tercih edin. Prof Saraçoğlu nane yağları ve Kaedelen nane yağları en çok bilinen ve tercih edilen yağlar arasındadır.

-Cilde sürülmesi gerektiğinde nane yağı tek başına kullanılmamalıdır. Nane yağını kullanırken zeytinyağı, badem ya da Hindistan cevizi yağlarından biriyle seyreltmek gerekir.

-Harici kullanımlarda tedavi edilmesi gereken bölgeye günde 2-3 kere sürebilirsiniz.

-Dahili kullanımlarda bir bardak suyun içine 2-3 damla nane yağı katılıp içilebilir. Ancak nane yağı yerine nane çayı içilmesi önerilir.




Yorum Gönder

0 Yorumlar