TOP25SARIKANTARON OKALİPTÜS YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

OKALİPTÜS YAĞI



Okaliptüs Yağı

Okaliptüs Yağının Faydaları

-10 ya da 15 damla okaliptüs yağı damlatılmış bir kap sıcak suyun buharı 5-10 dakika solunduğunda kuru öksürüğü bitirmede ve sökülemeyen inatçı balgamları sökmede etkili olabilir. (Buhar solunurken başınızı bir örtü ile örtün.)

-Cilt rengini açabilir. Bir kase yoğurdun içerisine 2 veya 3 damla okaliptus yağı damlatın. Daha sonra yoğurdu cildinize sürün ve bir süre bekletip cildinizi temizleyin.

-Koltuk altı kararması için kullanılabilir. Aynı oranda olacak şekilde okaliptus yağını, salatalık suyu ve limon suyunu karıştırın. Koltuk altı bölgesine sürüp 20 dk beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

-Kas ve eklem ağrılarında rahatlatıcı etki yapabilir. 2-3 damla okaliptüs yağını 2 yemek kaşığı ılık Hindistan cevizi yağıyla karıştırın. Bu karışımı ağrıyan bölge üzerinde 5 ila 10 dakika masaj yaparak uygulayın. Bunu günde 2 veya 3 kez uygulayın.

-Ateş düşürücü olarak kullanılabilir. Okaliptus yağının vücudu serinletici etkisi bulunmaktadır. Bu sayede ateş düşürücü olarak da kullanılabilir. Koltuk altı ve alın bölgesine okaliptus yağı uygulanabilir.

-Sinüziti geçirebilir. İçine 10-15 damla okaliptüs yağı damlatılmış sıcak su buharını 5-10 dakika soluyun. (Buhar solunurken başınızı bir örtü ile örtün.)

-Bit tedavisinde etkili olabilir. Bit için kullanılan çoğu sprey içeriğinde okaliptüs gibi yağ özleri bulundurur.

Her zaman kullandığınız şampuan içine birkaç damla okaliptüs yağı ekleyin. Oran olarak ise, her 30 mililitre şampuan içine 3 mililitre okaliptüs yağı eklenebilir.

-Yüksek ateşi düşürmede etkili olabilir. 10 damla okaliptüs yağını 2 bardak ılık suya karıştırın. Bir bezi bu karışımla ıslatın. Bezi sıktıktan sonra kol ve bacaklarınızın üzerine bu bezi koyun.



Okaliptüs Yağının Zararları

-Okaliptüs yağı buharının direk gözle temas etmesinden kaçınınız.

-Bir alerjik etkisinin olup olmadığını anlamak için cildinizin küçük bir bölümüne sürün. Herhangi bir kaşıntı veya kızarıklık oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

-Hamileler doktorlarına danışarak kullanmalıdırlar.

-Okaliptüs çok zararlı bir bitkidir. Bu sebepten dolayı yağı kesinlikle içilmemeli ya da ağız içi yaralarda ve diş eti iltihaplarında ağız içine sürülmemelidir.

 

Okaliptüs Yağının Kullanımı

-Kaliteli  ve organik okaliptüs yağlarını tercih edin. Mecitefendi okaliptüs yağları ve Arifoğlu okaliptüs yağları en çok bilinen ve tercih edilen yağlar arasındadır.

-Harici kullanımlarda yukarıda belirtildiği şekilde tedavileri uygulayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar