TOP25SARIKANTARON CANSIZ VE MAT SAÇLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER - TOP 25 SARI KANTARON

CANSIZ VE MAT SAÇLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER


Saçların her zaman mükemmel görünmesini sağlamak mümkün olmayabilir. Yağmur, rüzgar, güneş, soğuk ve sıcak hava saçların yıpranmasına neden olabilir. Bu dış faktörlerden kaçınmak neredeyse imkansızdır. Bunların yanı sıra boya, röfle, ombre, fön, maşa gibi uygulamalar da saçların gücünü kaybetmesine, cansız ve mat bir görünüm kazanmasına sebep olur.

Kuru saçlar için bakım önerileri

1- Sık Şampuanlamadan Kaçının

Çok sık şampuanlama saçlarınızdaki nemi alabilir. Bunun nedeni bir çok şampuanın saçların mat ve cansız görünmesine neden olabilecek alkol, paraben ve sülfat içermesidir.

2- Elma Sirkesi

Elma sirkesi; parlak ve kabarmayan saçlar elde etmek için popüler bir yöntemdir. Saçlarınızın uzunluğuna göre yarım ya da bir çay bardağı elma sirkesini eşit miktarda suyla seyreltin ve saçlarınızı bu karışımla durulayın.

3- Kabartma Tozu Maskesi

Malzemeler

– 2 ya da 4 yemek kaşığı kabartma tozu
– Yeterli miktarda su

Yapılışı

Bir kaba kısa saçlar için 2, uzun saçlar için de 4 yemek kaşığı kabartma tozu koyun. Kabartma tozunu macun haline gelinceye kadar suyla karıştırın.

Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru maskeyi yedirerek sürün. Bunun için bir tarak kullanabilirsiniz. 5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Ya da şampuanınıza bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz. Şampuanınızın tek başına saçlarınızı ve saç derinizi iyi temizlemediğini düşünüyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

4- Yumurta ve Yoğurt Maskesi

Malzemeler

– Yarım su bardağı yağlı yoğurt
– 2 yumurta akı

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru bu karışımı iyice yedirin. 40 dakika sonra saçlarınızı yıkayın.

5- Badem Yağı ve Yumurta Maskesi

Badem yağı, doğal bir nemlendirici ve saç kremi görevi görür. Yumurta, saç dökülmesini önleyen bol miktarda protein içerir.

Malzemeler

– Çeyrek fincan badem yağı
– Bir adet çiğ yumurta

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru bu karışımı iyice yedirin. 40 dakika sonra saçlarınızı sülfat içermeyen bir şampuanla yıkayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar