TOP25SARIKANTARON KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER - TOP 25 SARI KANTARON

KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Zamanla nemini kaybeden saçlar doğal ışıltısını da kaybederek yıpranmaya ve kurumaya başlar. Nemini kaybeden saçlara şekil vermek zordur. Özelikle uç kısımlarında çatallaşma başlayan saçlar sadece kesilerek onarılabilir.

Saçlarınızda nem problemi varsa saçlarınızı uzatmak da zor bir hal alır. Uzun ve sağlıklı saçlar için kozmetik ürünler kullanmak saçlarda işe yaramakla birlikte kullanımı bırakıldığında etkisini kaybeder ve eski kuru görünümüne geri döner. Mevsimsel değişikler ve yetersiz beslenme saçların kurumasına ve yıpranmasına neden olabilir.

Kuru saçlar için bakım önerileri

1- Nemlendirici kullanın!

Birçok ürünün etiketinde nemlendirici yazar. Ama gerçekte bu ürünler saçınızın sadece yumuşak olmasını sağlar. Argan yağı, doğal zeytin yağı, gliserin ya da shea yağı gibi ürünler kullanmaya özen gösterin. İçeriğinde mineral yağı ve vazelin olan şampuanlardan uzak durun.

2- Saçlarınızı ısıya maruz bırakmayın!

Isı, saça şekil vermek için başvurulan bir yöntemdir. Ancak fön makinesi, saç maşası, saç düzleştiricisi gibi cihazların saça verdiği zararlara karşı saçı korumak gerekir. Bunun için saçınız nemliyken ısıya karşı saçınızı koruyan saç bakım ürünleri kullanın.

Saçınız ince telliyse saçınızı şekillendirmek için kullandığınız cihazların ısısını düşürün. Biraz daha kalın telli olan saçlar, ince telli olanlara göre ısıya karşı daha dayanıklıdır.

3- Hava Durumuna dikkat edin!

Saç tipiniz ne olursa olsun dışarıdaki hava durumu saçlarınızı etkiler. Çok soğuk ve çok sıcak hava saçların kurumasına neden olur. Kuru saçlarınız için özel saç kremleri ve şampuanları kullanın. Hava koşulları kötüyse saçlarınızı koruyacak şapka türü giysiler kullanın.

4- Her gün şampuan kullanmayın!

Her gün saçlarınızı yıkamak isteyebilirsiniz. Ama kafa deriniz yağlı olmadığı sürece buna hiç gerek yoktur. Eğer saçlarınızı her gün yıkıyorsanız, bir gün şampuan bir sonraki gün de yalnızca saç kremi kullanabilirsiniz.

5- Zengin yağ asitleri içeren gıdalar tüketin!

Saçlarınız için avokado, somon ve zeytinyağı tüketin. Bu gıdalarda kuru saç derinizi nemlendirecek kadar yağ asitleri bulunur.

6- Bal ve zeytinyağı maskesi uygulayın

Zeytinyağı ve bal ikilisi kuruyan saçlar için kurtarıcı bir maske tarifidir.

Malzemeler

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal

Yapılışı

3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı balı iyice karıştırın. Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru maskeyi yedirin. Yarım saat kadar sonra saçlarınızı yıkayın.

7- Elma sirkesi maskesi uygulayın

Elma sirkesi kuru saçlar için etkili bir tedavidir. 

Malzemeler

-1 çay kaşığı elma sirkesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-3 yumurta akı

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru bu karışımı iyice yedirin. Yarım saat kadar sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

8- Omega-3 alımını artırın

Somon, sardalye, ton balığı ve istiridye gibi deniz ürünlerinde bulunan omega-3 saçlarınızı kalın ve parlak tutar.

9. Yumurta maskesi uygulayın

Malzemeler

-Yarım bardak yağlı yoğurt
-3 yemek kaşığı bal
-1 yumurta

Yapılışı

Yukarıdaki malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına doğru bu karışımı iyice yedirin. 20 dakika sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

10. Avokado ve yumurta maskesi uygulayın

Avokado; A ve E vitaminleri, mineraller ve doymuş yağlar açısından zengindir. Bunlar saçları güçlü ve nemli tutar.

Bu uygulama için soyulmuş bir avokadoyu ezin ve bir yumurta ile karıştırın. Bu karışımı saçınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

11- Muz maskesi

Muzu, kuru ve yıpranmış saçlar için etkili kılan şey nem ve potasyum açısından zengin oluşudur. Muz maskesi ile saçlar yumuşar ve elastikiyetleri artar. 

Bir adet olgun muzu ezin. Saç diplerinden uçlarına kadar uygulayın. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın. 

12- Şampuanınıza yumurta ekleyin

Bir kasenin içine bir adet yumurta kırın. Kasenin içine bir miktar şampuan döküp iyice karıştırın. Bunu saçlarınıza beş dakika boyunca uygulayın ve sonrasında da iyice yıkayın.

Kaynak: timesnownews.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar