TOP25SARIKANTARON GÜNEŞ YANIĞININ BİTKİSEL TEDAVİLERİ - TOP 25 SARI KANTARON

GÜNEŞ YANIĞININ BİTKİSEL TEDAVİLERİ

güneş yanığı nasıl geçer

Güneş Yanığı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle teni hassas olan kişilerin sıkça yaşadığı sorun olan güneş yanığı günlük hayatı olumsuz etkiliyor.Bronz bir görünüm elde etmek için güneşlenmekte güneş yanığına neden olabiliyor.

Güneş yanığının ilk belirtileri sıcaklık hissi, kızarıklık ve acıdır. Bu belirtiler güneşe maruz kaldıktan sonraki yaklaşık 24-36 saat içerisinde kötüleşme eğilimindedir. Güneşe maruz kaldıktan sonraki 6-48 saat boyunca ağrı en üst düzeyde hissedilmektedir. Cildin soyulması güneşe maruz kaldıktan 3-8 gün sonra görülür. 

 

Güneş Yanığı Ne Kadar Sürede İyileşir?

-Hafif güneş yanığının iyileşme süresi yaklaşık 3 gündür.

-Orta şiddette güneş yanığının iyileşme süresi yaklaşık 5 gündür ve ardından ciltte soyulma görülür.

-Şiddetli güneş yanığının iyileşmesi 1 haftadan fazla sürebilir ve kişinin tıbbi yardım alması muhtemeldir.



Güneş Yanığının Bitkisel Tedavileri

Dikkat!

-Tedaviniz için önce doktora gidin.

-Şifalı bitkiler ve yağlar doktorunuzun verdiği ilaçlarla etkileşime girerek tedavinizi olumsuz etkileyebilir.

-Uygulayacağınız bitkisel ya da alternatif tedaviler hususunda mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

-Buradaki bitkisel tedaviler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu tedavilerden birini uygulamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.


Unutmayın!

Güneş yanıklarında vücudun su kaybını önlemek ve cildi nemli tutmak için günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.

Güneş yanığı durumlarında ciltteki tahrişi arttırabilecek ve iyileşme sürecini uzatabilecek dar giysiler yerine pamuklu ve bol giysiler giymeniz önemlidir.

Duş ya da banyo yaparken güneş yanığının olduğu bölgeleri sabunlamaktan kaçının. Bu durum cildin kurumasına ve tahrişe neden olacağı için iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

 

1- Sarı Kantaron Yağı

Güneş yanığının oluştuğu bölgeye yanığın şiddetine göre günde 2 ya da 4 kez sarı kantaron yağı ya da kremi sürün. 

Sürdüğünüz yer kol, boyun ve yüz gibi açıktaysa kesinlikle güneşe çıkmayın. Bu bölgenin kararmasına ya da deride ton farklılığına sebep olabilir. En iyisi akşam saatlerinden sonra sürmektir.

Eğer sarı kantaron yağının etkisini daha da artırmak isterseniz, 1 tatlı kaşığı sarı kantaron yağının içine 2 damla kekik yağı karıştırabilirsiniz. 


2- Aloe Vera

Aloe vera jeli yanığın acısını alan ve ciltteki yangıyı (yanma hissini) yatıştıran bileşenler bakımından oldukça zengindir. Bu bileşenler sadece cilt tahrişleriyle mücadele etmekle kalmaz aynı zamanda güneş yanığı kaynaklı kızarıklığı da giderebilir. 

Bir aloe vera bitkisinin dalını kesin ve içindeki jeli çıkararak güneş yanığının olduğu yere sürün. Bunun yerine satın alacağınız bir aloe vera kremi de sürebilirsiniz. Bunu günde 3-4 kere uygulayın. Bu süre zarfında güneşlenmekten kaçının.


3- Papatya Çayı

Papatya çayı içildiğinde rahatlatıcı etki yapan bir içecektir. Bu çay ay zamanda güneş yanıklarına sürüldüğünde de cildi yatıştırmak için kullanılabilir.

Bunun için papatya çayının soğumasını bekleyin. Daha sonra güneş yanığının olduğu bölgelere pamuk ya da yumuşak bir bez yardımıyla nazikçe sürün. Papatya çayını içmenize gerek yoktur.

Papatyaya karşı alerjiniz varsa bu tedaviyi uygulamaktan kaçının!


4- Kaliteli Bir nemlendirici Kullanın

Yukarıdaki tedavilere ek olarak cildinizin nemli kalması ve tahrişin en aza inmesi için boya ve koku içermeyen nemlendirici kremler kullanabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar