TOP25SARIKANTARON TER KOKUSU İÇİN DOĞAL VE PRATİK ÇARELER - TOP 25 SARI KANTARON

TER KOKUSU İÇİN DOĞAL VE PRATİK ÇARELER


Ter Kokusu

Terleme sindirim sisteminizin çalışması sırasında ortaya çıkan doğal bir fizyolojik tepkidir ve her insanda olur. Ancak bazı koşullar aşırı terlemeye neden olabilir.

Terlemenin istenmeyen yan etkisi kokudur. Bu koku büyük ölçüde koltuk altlarında oluşur. Aşağıdaki yöntemi kullanarak gün boyu terin sebep olduğu kokudan kurtulabilirsiniz.



1- Beslenmenizi Değiştirin

Bazı yiyecekler ter kokusunun yoğunluğunu arttırabilir. Bunlardan uzak durarak ter kokusunun şiddetini azaltabilirsiniz.

Brokoli, lahana, Brüksel lahanası ve karnabahar gibi yiyecekler kükürt içerirler. Kükürt ter kokusunun yoğunluğunu arttırır. Bu sebzeleri tüketmek 6 saat boyunca vücut kokunuzu etkileyebilir.

Ton balığı ve somon balığı gibi balıklar, keskin bir balık kokusu üreten bir tür B vitamini olan kolin içerirler. Tere karışan kolin, ter kokusunun yoğunluğunu arttırabilir ve kötü bir ter kokusuna neden olabilir.

-Kırmızı et sindirimi zor bir besindir. Kırmızı etteki amino asitler baısaklarda tepkimeye girer. Bu tepkime ter kokusunun yoğunluğunun artmasına neden olur.


2- Temizliğinize Dikkat Edin

Özellikle sıcak havalarda günlük duşunuzu alın. Bakterilerin çoğalmasına müsait olan koltuk altı kıllarını düzenli olarak kesin. Ter bulaşan giysiler, ter kokusunun artmasına sebep olabileceği için giysilerinizi ve iç çamasırlarınızı günlük olarak değiştirin.




3- Elma Sirkesi

Elma sirkesi, asitik bir yapıya sahiptir ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Sürdüğünüzde koltuk altınızı nötralize eder ve kokuya neden olan bakterileri yok eder. Elma sirkesinin düzenli olarak kullanılması bakterilerin koltuk altlarınızda üremesini önlemeye yardımcı olabilir.

Koltuk altlarınızı temizleyin ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırın. Koltuk altlarınıza uygulayın. Bu uygulamayı günde 2 kere yapabilirsiniz.

Hassas bir cildiniz varsa elma sirkesini su ile seyreltin. Koltuk altlarınızı tıraş ettikten sonra hemen elma sirkesini sürmeyin. Tahrişe ve yanmaya sebep olabilir.



4- Limon Suyu

Limon suyu, cildinizin pH değerini azaltır ve kokuya sebep olan bakteriler için ortamı yaşanmaz hale getirir.

Koltuk altlarınızı temizleyin ve yarım limonu koltuk altlarınıza sürün. Bu uygulamayı günde 1-2 kere yapabilirsiniz.

Hassas bir cildiniz varsa limonu su ile seyreltin. Koltuk altlarınızı tıraş ettikten hemen sonra limon sürmeyin. Tahrişe ve yanmaya sebep olabilir.



5- Karbonat ve Mısır Nişastası

Karbonat hem teri emer hem de terleme sonrası kokuya neden olabilecek bakterileri öldürür. Mısır nişastası da teri emerek kuruluk sağlar. Bu karışım teri önleyerek koltuk altlarınızın birkaç saat kuru kalmasını sağlayabilir.

Karbonat ve mısır nişastasını eşit olarak karıştırın. Koltuk altlarınızı temizleyin ve bir parça pamuğu bu karışıma daldırdıktan sonra koltuk altlarınıza sürün. Bu uygulamayı günde 1-2 kere yapabilirsiniz.



6- Uçucu Yağlar

Çay ağacı,lavanta, çam ve nane gibi uçucu yağların antibakteriyel özellikleri ter kokusuna sebep olan bakterileri yok eder. Ayrıca bu yağlar hoş kokuludurlar. Bu sayede parfüm vazifesi de görürler.

Koltuk altlarınızı temizleyin ve bir parça pamuğa bu yağlardan birini sürdükten sonra koltuk altlarınıza uygulayın. Bu uygulamayı günde 1-2 kere yapabilirsiniz.

Bu yağlar hassas ciltlerde kızarık, yanma gibi alerjik reaksiyonlara sebep olabilirler. Kullanmadan önce cildinize az bir miktar sürerek alerjinizin olup olmadığını test edin.



7- Maydanoz

Maydanoz koku önleyici özelliklere sahiptir. Birkaç dal taze maydanoz yiyin ya da bir çay kaşığı kıyılmış taze maydanozu bir bardak kaynamış suda beş dakika demleyerek çayını yapın. Günde 2 kere içebilirsiniz. Maydanoz çayı her seferinde taze olarak hazırlanmalıdır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar