TOP25SARIKANTARON LÖKOSİTOZ (WBC YÜKSEKLİĞİ) BİTKİSEL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

LÖKOSİTOZ (WBC YÜKSEKLİĞİ) BİTKİSEL TEDAVİSİ

wbc yüksekliği

Lökositoz (WBC Yüksekliği)

Hekimler beyaz küre yüksekliğini hastalarına anlatmak için “kanınızda enfeksiyon var” cümlesini kurarlar.

Sağlıklı bir insanın 1 mm3 kanında 4 bin ile 10 bin arasında lökosit bulunur. Tam kan sayımı tetkiki yapılan bir yetişkinde laboratuvar kâğıdında gösterilen “WBC değerinin mm3’de 10 binden yüksek olması” vücutta beyaz kürelerin (Alyuvarların) yüksek olduğuna işarettir. Buna tıp dilinde “lökositoz” (WBC yüksekliği) olarak adlandırılır.

 

Lökositozun Nedenleri

-İnfeksiyonlar: Her türlü virüs, bakteri, mantar ve parazit infeksiyonları beyaz küre yüksekliğine neden olabilir. Buradaki önemli husus, beyaz küre yüksekliğinin enfeksiyona bağlı olduğunu düşünmek için mutlaka bir enfeksiyon nedenli iltihap kaynağı (boğaz enfeksiyonu, akciğer enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu, yumuşak doku enfeksiyonu gibi) olmalıdır. Enfeksiyon kaynağı olmadan görülen beyaz küre yüksekliğinde gereksiz antibiyotik kullanılması hem antibiyotik direnci gelişmesine hem de hastanın tanısının gecikmesine neden olur.

-Enfeksiyon dışı iltihap (inflamasyon) yapan durumlar: Romatizmal hastalıklar, organ kanserleri, iltihabi bağırsak hastalıkları, enfeksiyon dışı deri iltihapları (dermatit)

-Dalağın herhangi bir neden sonucu ameliyatla alınması (splenektomi):

Aslında her türlü ameliyat sonrası beyaz küre yüksekliği görülebilir. Dalak ameliyatı sonrası bu daha belirgin olarak gözükür ve daha uzun sürebilir.

-Lösemi: Akut (hızlı seyirli) ve kronik (yavaş seyirli) lösemiler

-Lösemi dışı kemik iliğinin aşırı üretimi ile giden hastalıklar: Bu hastalıklar tıp dilinde “myeloproliferatif hastalıklar” olarak bilinirler.

-İlaçlar: İster tek doz kullanılsın, ister sürekli olarak kullanılsın çoğu ilaç beyaz küreleri yükseltebilir. Beyaz küre yüksekliği nedeni ile hekime başvurduğunuzda mutlaka kullandığınız ilaçları belirtin.

-“Hemoliz” olarak bilinen kan parçalanması hastalıkları:

-Hormon bozuklukları

-Alerjik hastalıklar

-Sigara: 20 yılı aşan günlük 1 paketi geçen sigara kullanımı olan hastalarda beyaz küreler genellikle normalin üstündedir. 


Uyarılar !

-Burada yer alan bilgilerin büyük bir bölümü kişisel tecrübelere dayanmaktadır. Yani bir başkasını tedavi eden bitkisel bir kürün sizi de tedavi edeceği anlamına gelmez.

-Hastalığınız için önce doktora müracaat edin. Bu kürü doktora gittiğiniz halde şifa bulamadıysanız uygulayın.

-Bitkisel ilaçların içindeki iyileştirici özelliğe sahip olan etken maddeler seyrek olduğu için iyileşmeniz reçeteli ilaçlara göre biraz daha fazla zaman alabilir. Bu yüzden bitkisel ilaçları kullanırken sabırlı olmalısınız.

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın. İlk önce yüksek tansiyonunuzu tedavi edin. (Tedavi için tıklayın.)

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 4-5 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.

-Hamileyseniz sarı Kantaronu kesinlikle kullanmayın!



Lökositozun (WBC Yüksekliği) Bitkisel Tedavisi  

-Sarı kantaronu kullanmadan önce yukarıdaki "Uyarılar" bölümünü mutlaka okuyun.

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağlarını tercih edin.

Sarı kantaronun bakteri, virüs ve mantar öldürme özelliği vardır. Bu yüzden lökositozu (WBC Yüksekliğini) tedavi etme özelliği vardır. 

-Tedavi için günde iki kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tahlil sonuçlarına göre tedavinizi devam ettirin.

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar devam ettirin.

Not: 7 Yaş üstü çocukların tedavisi için günde iki kez aç karnına (sabah-akşam) yarım çay kaşığı sarı kantaron yağı içirilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar