TOP25SARIKANTARON ROMATOİD ARTRİTİN BİTKİSEL TEDAVİLERİ - TOP 25 SARI KANTARON

ROMATOİD ARTRİTİN BİTKİSEL TEDAVİLERİ

Romatoid Artrit

Bağışıklık sistemi yani savunma sistemi düzgün çalıştığında vücut savunması bakteri, virüs ve diğer yabancı hücrelere karşı savaşır. Romatoid artritte bağışıklık sistemi düzgün çalışmaz ve vücut kendi eklemlerine ve diğer organlarına saldırır. Eklem sıvısı artar ve eklemde şişlik meydana gelir. Eklem dokusundaki iltihap hücreleri eklemi etkileyip hasara neden olur.

 

Romatoid Artritin Belirtileri

-Şişmiş eklemler

-Genellikle sabah uyanıldığında ve vücut bir süre hareketsiz kalmasının ardından daha kötüleşen eklem sertliği

-Yorgunluk, ateş ve kilo kaybı

-Hassasiyet

-Romatoid artrit, ilk önce küçük eklemleri etkileme eğilimi gösterir. Bunlar özellikle el ve ayak parmaklarındaki eklemlerdir. Hastalık ilerledikçe, semptomlar genellikle el ve ayak bileklerine, diz ve diz kapaklarına, kol dirseklerine, kalça kemiklerine ve omuz etrafına yayılır. Çoğu durumda, belirtiler vücudun her iki tarafında aynı eklemlerde ortaya çıkar.  



Romatoid Artritin Bitkisel Tedavileri

1- Kiraz Sapı ve Kuru Isırgan Otu

Bu kür İbrahim Saraçoğlu’na aittir.

Kaynayan yarım litre suyun içine 30 adet kiraz sapı koyun ve 3 dakika kısık ateşte kaynatın. 3 dakikanın sonunda 1 tatlı kaşığı kuru ısırgan ilave edilir ve 3 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Daha sonra ılınıncaya kadar beklenir ve bir şişenin ya da kavanozun içine süzülür.

Bunun yarısını kahvaltıdan 2 saat sonra, kalanı da akşam yemeğinden 2 saat önce için. Bu kürün süresi 21 gündür. Gerekirse 1 hafta ara verdikten sonra kür tekrarlanabilir.


2- Sığır Kuyruğu Otu

Romatoid artritin (İltihaplı romatizmanın) tedavisinde sığır kuyruğu otu bazı yörelerde kullanılan başka bir alternatif tedavi şeklidir. Sığır kuyruğu otu çayının yapılışı aşağıdaki gibidir.

Bir bardak suyu kaynatın. Kilonuza uygun olarak yarım ya da 1 yemek kaşığı sığır kuyruğu otu koyun.  5-6 dakika demledikten sonra günde 2 kere aç karnına için.


3- Sarı Kantaron Yağı

-Romatoid Artritin tedavisinde sarı kantaron yağı etkili olabilir.

-Tedaviniz için mümkünse aktardan ya da internetten ev yapımı sarı kantaron yağı alın.

-Çok fazla kronikleşmemiş ve şekil bozukluğuna uğramamış Romatoid Artritin tedavisi için her gün aç karnına sabah ve akşam birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için ve artritli bölgeye her gün 3-4 kez sürün. Tedavi 1,5-2 ay sürebilir. 


4- Zeytinyağı ve Kaya Tuzu

100 gram zeytinyağını 50 gram kaya tuzuyla karıştırıp 3 gün bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.

3 hafta boyunca bu karışımla etkilenen bölgelere yedirerek 3-4 dakika masaj yaparak sürün. Yaklaşık 10 gün sonra etkisini göstermeye başlar. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar