TOP25SARIKANTARON SİNÜZİTİN BİTKİSEL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

SİNÜZİTİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

sinüzit

Sinüzit

Sinüsler, yüz kemikleri ve kafatasının içine yerleşmiş boşluklardır. İçleri solunum yolu hücreleri ile döşelidir. kendini gösterebilir.

Görevleri; solunan havayı ısıtma, sesin rezonansının sağlanması, nemlendirme, yabancı partikülleri tutma, müküs salgılama ve bakterileri tutarak çoğalmasını önlemektir.

Sinüsleri örten hücre tabakasının iltihaplanmasına ise sinüzit denir. Sinüzitte sinüs girişlerinde ödem oluşur ve tıkanır. Bunun sebebi hem bakteriler hem de virüsler olabilir.


Sinüzitin Belirtileri

-Bir haftadan fazla devam eden nezlelerin büyük çoğunluğu sinüzit göstergesidir.

-Erişkinlerde burun tıkanıklığı, sarı-yeşil burun ve geniz akıntısı, yüz-diş-göz ağrısı ve öksürük en çok gözlemlenen belirtileridir.

-Çocuklarda huzursuzluk, inatçı öksürük ve geniz akıntısına bağlı kusma olabilir.

-Tüm yaş gruplarında kısmen daha az rastlanan belirtiler; ateş, yorgunluk, ağız kokusu, koku alma duyusunda azalma, boğaz ağrısı, bazen ses kısıklığıdır.

-Göz ve yüz çevresinde zonklayıcı bir baş ağrısı olur.

-Rahatsızlığın devamı sırasında ortaya çıkan çift görme ve genel durum bozukluğu da sinüzit belirtileri arasında yer alır.



Sinüzitin Bitkisel Tedavileri

1- Sarı Kantaron Çayı

Bu tedavi 18 yaşından büyükler içindir. Sarı kantaron iyi bir iltihap kurutucudur.

2 çay kaşığı sarı kantaronu normal çay gibi 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 50 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır.  

Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 2 - 3 hafta devam ettirin.


Sarı kantaron çayının faydaları ve zararları için tıklayın.


2- Papatya Buharı

Bir tencerede yaklaşık yarım litre suyu kaynatın. İki tutam (yaklaşık 9-10 gram) kurutulmuş kır papatyasını kısık ateşte kaynamakta olan suyun içine atın. Etkisini artırmak için suyun içine birkaç damla da biberiye yağı damlatabilirsinz.

Başınızı bir havlu ile örtün ve yüzünüzü buhara tutarak burnunuzdan nefes alıp verin. Arada ağzınızdan da nefes alıp verin. 

Bu uygulamayı 5 dakika kadar yapın. 5 dakika tamamlandıktan sonra yarım saat ara verip tekrar 5 dakika aynı şekilde başınızı havlu ile örterek uygulayın. Bunu 3 kez yapın. (3 kere 5 dakika)

Ertesi gün aynı şekilde 5 dakika uygulayıp yarım saat ara verin ve tekrar 5 dakika uygulayın. Akıntı gelmeye başladıktan sonra 3 gün ara verin. Gelen akıntı iltihap olduğu için yutmamaya çalışın.

Bazı durumlarda ilk günün ilk beşinci dakikasında akıntı gelmeye başlar. Bazı durumlarda ise ikinci veya daha sonraki günlerde akıntı gelmeye başlar. Yeterli rahatlama sağlandıktan sonra ileri tarihlerde zaman zaman bu uygulama tekrar edilebilir.


3- Limon Suyu

Bir limonun suyunu sıkın. İçerisine sıktığınız limon suyu kadar su ilave edin. Hazırladığınız limonlu su karışımını üç günde bir burnunuzdan olabildiğince derine çekmeye çalışın. Bir ay boyunca üç günde bir olmak üzere ara vermeden bu işlemi tekrarlayın.


4- Su Buharı

2 litre su kaynatın ve bir kap içerisine koyun. Başınızı havlu ile örtün ve yüzünüzü buhara tutarak burnunuzdan nefes alıp verin. Ara ara başınızı kaldırın ve burnunuzun üzerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapın.

Böylece sinüslerdeki iltihap ve mukus yumuşayacak böylece burun deliklerinden dışarıya çıkacaktır. Bu işlem sonunda çok zorlamamak şartıyla sümkürerek iltihabı dışarı çıkartmaya çalışın. Bu kür günde 1 kez yapılabilir.

5- Bitkisel Yağ Buharı

Bir tencerede 4 bardak suyu kaynatın. Daha sonra içine 5-6 damla okaliptüs, kekik veya biberiye yağlarından birini ekleyin. Yüzünüzü tencerenin üzerinde tutun ve başınızı bir havlu ile örtün. Gözlerinizi kapatın ve derin derin nefes alın. Bunu gerektiği kadar tekrarlayın. 

Okaliptüs, kekik ve biberiye yağları antimikrobiyal, antibakteriyel, antiviral ve mantar önleyici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri ile burun mukozasındaki şişkinliği indirerek rahatlama sağlar.



Yorum Gönder

0 Yorumlar