TOP25SARIKANTARON ADET (REGL) DÜZENSİZLİĞİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

ADET (REGL) DÜZENSİZLİĞİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

regl ağrısı

Adet (Regl) Düzensizliği

Adet Düzensizliğinin Sebepleri

-Stres

-Doğum kontrol hapları: Bu haplar yumurtalıkların yumurta bırakmasını önleyerek, hamile olmayı da engeller. Doğum kontrol haplarının kullanılması veya kullanımının bırakılması da, adet düzensizliğine sebep olabilir. Adet düzeninin yeniden devam edebilmesi, hapın bırakılmasından 6 ay sonra tekrar düzelebilir. 

-Rahim polipleri ve miyomları: Polipler, rahmin iç tabakasında rastlanan kanserli olmayan oluşumlardır. Miyomlar da rahim duvarına yapışık bir şekilde bulunan tümörlerdir.

-Endometriozis: Rahmi saran ve her ay adet akıntısı ile beraber vücuttan atılan endometriyal doku, rahim dışında gelişmeye başladığı zaman “endometriozis” e rastlanır.

-İltihaplı Pelvik Hastalığı: Kadın üreme sistemine etki eden iltihaplı pelvik bakteriyel bir enfeksiyon çeşididir.

-Polikistik Yumurtalık: Polikistik Over Sendromu yumurtalıklar normalden daha fazla androjen (erkeklik hormonu) üretir. Böylece sıvı dolu keseler, yani kistler meydana gelebilir.

-Prematüre Yumurtalık Yetmezliği: Adet kanamaları düzensiz bir şekilde olabilir veya hiç görülmeyebilir. Genetik olarak görülebileceği gibi, kemoterapi ve radyasyon terapisi sebebi ile de meydana gelebilir.

-Aşırı kilo alma veya kilo kaybı

-Aşırı egzersiz

-Rahim kanseri

-Tiroid sorunları

-Diyabet

-Gebelik komplikasyonları (düşük veya dış gebelik)

-Östrojen takviyeleri

-Kan inceltici ilaçların kullanımı

  

Adet Görememenin Sebepleri

-Hamilelik: Üreme çağı denen 20-45 yaş arasında adet görememenin en sık rastlanan nedeni hamileliktir. Bu yüzden adet görmeme nedeninin hamilelik olup olmadığı tespit edilmeli.

-Stres

-Hızlı Kilo Alıp Verme

-Aşırı Egzersiz Yapma

-Yaşanan şoklar ve travmalar

-Menopoz: İleri yaşta özellikle de 45 yaşından sonra 6 ay peş peşe adet görmeyen bir kadın laboratuvar testleri ile tanı koyulduktan sonra menopoz döneminde olduğu kabul edilir. Menopoz bazen de çok erken yaşlarda olabilir. Bu durum ailede varsa daha da dikkatli olunmalıdır. Böyle bir durum olduğunda kadının doğurganlığını koruyabilmesi için yumurtalarının dondurulması tavsiye edilir.

-Endometrial hiperplazi (rahim astarının kalınlaşması)



Adet (Regl) Düzensizliğinin Bitkisel Tedavisi

Sarı Kantaron Çayı ve Yağı

-Tedavinizde mümkünse ev yapımı olan sarı kantaron yağını tercih edin.

-Tedavi için günde 2 kez (sabah-akşam) aç karnına birer tatlı kaşığı sarı kantaron yağı için. Sonraki bir saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 150 mL sarı kantaron yağı yeterli olacaktır.

-Ya da iki çay kaşığı sarı kantaronu 10 dakika demledikten sonra günde iki kere aç karnına için. Sonraki yarım saat boyunca bir şey yemeyin. Tedaviniz için 70 gram sarı kantaron otu yeterli olacaktır. 

-Sabırlı olun ve tedavinizi iyileşene kadar 2 hafta devam ettirin.


Uyarılar:

-Hamileler bu kürü uygulamamalıdır!

-Eğer yüksek tansiyonunuz varsa sarı kantaronu kullanmayın.

-Sarı kantaron birçok ilaçla etkileşime girdiği için etkisi azalmakta ya da tedavi edici özelliği kalmamaktadır. Bu nedenle tedavi sürecinde hiçbir reçeteli ya da bitkisel ilaç kullanmayın.

-Eğer antibiyotik veya antidepresan ilaçlarından birini kullanıyorsanız, sarı kantaron yağını bu ilaçları bıraktıktan 2 gün sonra kullanmaya başlayın. Aksi durumda ciddi sıkıntılara neden olur.

-Kortizon içeren ilaçlar kullanıyorsanız sarı kantaronu bu ilaçları bıraktıktan 1 ay sonra kullanmaya başlayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar