TOP25SARIKANTARON GÜNEŞ LEKESİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

GÜNEŞ LEKESİNİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

1- Avokado Maskesi

Avokado maskesi, yeni güneş lekelerinin oluşumunu engellerken, var olan çillerin giderilmesinde de etkilidir.

Avokado, sert yapılı bir meyvedir. Bu yüzden yumuşadığında kullanılması gerekmektedir. Bunun için avokadoyu gazete kâğıdına sarıp yumuşayıncaya kadar bir kenarda bekletin. Birkaç gün içinde yumuşayacaktır. Kâğıdın dışından avokadonun yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz. 

Yumuşayan avokadodan bir yemek kaşığı kadar alınır ve bir kâsenin içine konulur. İçerisine bir yemek kaşığı soğuk pres keten tohumu yağı ilave edilir. İyice karıştırılıp ezdikten sonra cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayın. 2-3 günde bir sonuç alıncaya kadar bu kürü uygulayabilirsiniz. Bu maske cilt tonunuzu dengeleyeceği gibi cildinizin de beslenmesini sağlayacaktır.


2- Elma Sirkesi

Bir miktar doğal elma sirkesini bir parça pamuğa dökün ve güneş lekelerinin üzerine sürün. Günde birkaç bunu uygulayın ve leke oluşumuna engel olmak için düzenli olarak güneş kremi kullanın.


3- Bal Maskesi

-1 yemek kaşığı bal
-1 tane limonun suyu
-1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

Bir cam kâsenin içine 1 yemek kaşığı bal, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu koyun ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışımın kıvamına göre malzemeleri artırabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı her akşam lekeli bölgeye uygulayın. Bu karışımı ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.


4- Yoğurt Maskesi

-1 yemek kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Yarım tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu)
-2 tatlı kaşığı limon suyu

Maskenin tüm malzemelerini bir fırça ile cildinize uygulayın. Cildiniz limon sayesinde biraz gerilebilir ve hafifçe sızlayabilir. Bu durum geçicidir. Fakat cildinizde herhangi bir farklı hassasiyet söz konusu ise maskeyi uygulamayın. Maske cildinizde 20 dk. kadar durduktan sonra parmaklarınızın yardımı ile maskeyi cildinizden ovalayarak çıkarın. Ardından cildinizi ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa olmak şartı ile tekrar uygulayın. Bu maske yağlı ve karma cilt tipine sahip kişiler için uygundur. Kuru ciltli kişiler uygulamak istiyorlarsa maske uyguladıktan sonra cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirmeniz gerekir. 


5- Maydanoz Limon Maskesi

-Yarım demet maydanoz
-Bir tane limonun suyu

Yarım demet maydanozu yıkadıktan sonra büyük parçalar halinde doğrayın. Bir cezve ya da küçük bir tencere içindeki bir su bardağı kaynayan suyun içine atın. 10 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra içine bir adet limonun suyunu ekleyin. Kapaklı bir cam kavanozda saklayarak her gün pamukla lekeli bölgeye sürün.


Yorum Gönder

0 Yorumlar