Ahududu Yaprağı Çayı
Ahududu yaprağı çayı, kas gevşetici ve rahmi
güçlendirici özelliğinden dolayı, kuvvetli bir ‘kadın’ çayı olarak kabul
edilebilir! Çünkü sadece hamilelikte değil, kadınlığın her döneminde faydalı
olabiliyor. Adet dönemlerinde sancıları ve krampları azaltmak için de günde 2-3
fincan tüketilebilir, menapoz dönemindeki sıkıntıları azaltmak için de
içilebilir. Ayrıca doğum sonrasında da, rahmin kendini toparlaması sürecine
yardımcı olabilir.
Ahududunun Besin Değerleri
Karbonhidrat: 13,6 gram
Protein: 1,2 gram
Yağ: 0,5 gram
Lif: 3 gram
Demir: 0,9 miligram
Kalsiyum: 22 miligram
Potasyum: 168 miligram
Sodyum: 1 miligram
Ahududu Çayının Faydaları
-Ahududu çayı hamileliğin 4. ayından sonra
rahmi besleyip güçlenmesine yardımcı olabilir. Aynı şekilde doğumdan sonra da
bir iki fincan ahududu çayı içmek rahim kasılmalarının daha hafif atlatılmasına
yardımcı olabilir.
-Vücuttaki toksinleri temizleyen ahududu, bu
özelliğiyle vücudu iltihaplardan arındırabilir.
-Ahududu, düzenli olarak tüketildiği takdirde
bağırsak florasının zenginleşmesini ve buna bağlı olarak da sindirim
problemlerinin ortadan kalkmasını sağlayabilir.
-Kabızlığı ve ishali önleyebilir.
-Ahududu, doğal şeker ve antioksidan
bakımından zengin bir meyve olması nedeniyle kalp ve damar dostudur. Ahududunun
içeriği damarlardaki basıncı düşürerek tansiyonu dengeleyebilir.
-Sinüzit, nezle, grip gibi hastalıkları tedavi
edebilir.
-Öksürüğü giderebilir.
-Yüksek ateşi düşürebilir.
-Diş eti kanamalarını durdurabilir.
-Bağışıklığı güçlendirebilir.
-Ahududu, vücuttaki gerginliği azaltarak regl
düzensizliklerini önleyebilir.
Ahududu Çayının Zararları
-Hamileliğin ilk üç ayında önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan itibaren günde bir iki fincan olmak üzere güvenle içilebilir. Ancak dokorunuza danışmadan kullanmayın.
-Ahududu çayını ilk defa içecekler alerji
riski olabileceğini düşünerek dikkatli kullanmalıdırlar.
Ahududu Çayının Yapılışı
-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.
-Kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı ya da Herballife markalı ahududu yaprağı poşet çaylarından birini koyun ve 5 dakika demleyin.
-Süzdükten sonra için.
-Günde 1-2 fincan içilmesi ideal olanıdır.
-İsteğe bağlı olarak bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar