TOP25SARIKANTARON AHUDUDU YAPRAĞI ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

AHUDUDU YAPRAĞI ÇAYI

ahududu çayının faydaları ve zararları

Ahududu Yaprağı Çayı

Ahududu yaprağı çayı, kas gevşetici ve rahmi güçlendirici özelliğinden dolayı, kuvvetli bir ‘kadın’ çayı olarak kabul edilebilir! Çünkü sadece hamilelikte değil, kadınlığın her döneminde faydalı olabiliyor. Adet dönemlerinde sancıları ve krampları azaltmak için de günde 2-3 fincan tüketilebilir, menapoz dönemindeki sıkıntıları azaltmak için de içilebilir. Ayrıca doğum sonrasında da, rahmin kendini toparlaması sürecine yardımcı olabilir.

 

Ahududunun Besin Değerleri

Karbonhidrat: 13,6 gram

Protein: 1,2 gram

Yağ: 0,5 gram

Lif: 3 gram

Demir: 0,9 miligram

Kalsiyum: 22 miligram

Potasyum: 168 miligram

Sodyum: 1 miligram

 

Ahududu Çayının Faydaları

-Ahududu çayı hamileliğin 4. ayından sonra rahmi besleyip güçlenmesine yardımcı olabilir. Aynı şekilde doğumdan sonra da bir iki fincan ahududu çayı içmek rahim kasılmalarının daha hafif atlatılmasına yardımcı olabilir.

-Vücuttaki toksinleri temizleyen ahududu, bu özelliğiyle vücudu iltihaplardan arındırabilir.

-Ahududu, düzenli olarak tüketildiği takdirde bağırsak florasının zenginleşmesini ve buna bağlı olarak da sindirim problemlerinin ortadan kalkmasını sağlayabilir.

-Kabızlığı ve ishali önleyebilir.

-Ahududu, doğal şeker ve antioksidan bakımından zengin bir meyve olması nedeniyle kalp ve damar dostudur. Ahududunun içeriği damarlardaki basıncı düşürerek tansiyonu dengeleyebilir.

-Sinüzit, nezle, grip gibi hastalıkları tedavi edebilir.

-Öksürüğü giderebilir.

-Yüksek ateşi düşürebilir.

-Diş eti kanamalarını durdurabilir.

-Bağışıklığı güçlendirebilir.

-Ahududu, vücuttaki gerginliği azaltarak regl düzensizliklerini önleyebilir.

 

Ahududu Çayının Zararları

-Hamileliğin ilk üç ayında önerilmeyen ahududu çayı, 4. aydan itibaren günde bir iki fincan olmak üzere güvenle içilebilir. Ancak dokorunuza danışmadan kullanmayın.

-Ahududu çayını ilk defa içecekler alerji riski olabileceğini düşünerek dikkatli kullanmalıdırlar.


Ahududu Çayının Yapılışı

-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.

-Kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı ya da Herballife markalı ahududu yaprağı poşet çaylarından birini koyun ve 5 dakika demleyin.

-Süzdükten sonra için.

-Günde 1-2 fincan içilmesi ideal olanıdır.

-İsteğe bağlı olarak bal ya da limon ekleyebilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar