Biberiye Çayı
Biberiye Çayının Faydaları
-Biberiye çayının buharını solumak baş
ağrısına iyi gelebilir. Migreni olanlar biberiye çayı tüketebilir ve
buharını soluyabilirler.
-Güçlü antiseptik özelliği ile ağızda meydana
gelen yaraları iyileştirebilir.
-Yararlı bağırsak bakterilerini çoğaltabilir.
-Sindirime yardımcı olur. Kabızlık ve
hazımsızlık gibi problemleri önleyebilir.
-Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı
olabilir.
-Hafızayı güçlendirip konsantrasyonu
artırabilir.
-Biberiye tam bir antioksidan kaynağıdır. Bu
özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirip kanser riskini azaltabilir.
-Solunum yollarını açmasından ötürü sinüzit
benzeri hastalıkların tedavisinde kullanılır.
-Güçlü adet söktürücü özelliği ile bu
rahatsızlığı yaşayanlara faydalı olabilir.
Biberiye Çayının Zararları
-Hamile, lohusa ve emziren kadınlar biberiye
çayını doktora danışmadan tüketmemelidirler.
-Kronik rahatsızlığı bulunan hastalar
biberiyeyi doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
-Epilepsi krizlerini tetikleme riski olan
biberiye çayını, bu hastalığa sahip olanların tüketmesi önerilmiyor.
-Biberiye çayının kan dolaşımı artırıcı
özelliği vardır. Bu sebeple yüksek tansiyonu olan kişiler doktora danışmadan
tüketmemelidirler.
-Bu çay fazla tüketilirse zehirlenme riski
oluşturabilir.
-Uzun süreli biberiye tüketimi, erkeklerin
sperm sayısında ve hareketliliğinde düşüşe neden olabilir.
-Nane ve benzer bitkilere alerjiniz varsa
biberiyeyi veya yağını tüketmeyin.
Biberiye Çayının Yapılışı
-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.
-Kaynamış suyun içine 1 tutam kurutulmuş biberiye veya Prof Saraçoğlu markalı biberiye poşet çaylarından ekleyin ve 5 dakika demleyin.
-Süzdükten sonra için.
-İsteğe bağlı olarak bal ve limon
ekleyebilirsiniz.
-Biberiye çayı günde 1 bardaktan fazla
tüketilmemelidir. Düzenli olarak en fazla 1 hafta kullandıktan sonra 1 hafta
ara vermelisiniz. Tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır.
0 Yorumlar