TOP25SARIKANTARON TEMRENİN BİTKİSEL TEDAVİSİ - TOP 25 SARI KANTARON

TEMRENİN BİTKİSEL TEDAVİSİ

temriye

Temre (Temriye)

Temre, bir cilt hastalığı olup, ciltte irili ufaklı sivilce şeklinde yuvarlak, pütürlü, kırmızı lekeler oluşmasına neden olur. 

Bir deri hastalığı olan Temre’nin görülme sıklığı dünyada oldukça fazla bir oran gösterir. Pek çok insanın karşı karşıya kaldığı bu deri hastalığı hemen hemen her yaştan insanda olabilmektedir. 

Temre hastalığı olan kişiler, bu hastalığın belirtilerinden çok büyük rahatsızlık duyarlar. Çünkü genelde el ve yüzde meydana gelirler. 

Cilt Temizliği temre tedavisinde ve korunmada son derece önemlidir. Temizlik takıntısı olan kişilerde aşırı el yıkama davranışı görülebilir. Bu kişilerde ellerde mantar oluşumu ve buna bağlı temre hastalığı sıkça görülür. 

Cildin de normal bir bakteri florası vardır ve bu flora zararlı mikroorganizmaların üremesini engelleyici bir bariyerdir. Aşırı Sabun kullanımı bir süre sonra bu floranın yok olmasına ve yerine zararlı mantar bakterilerin yerleşmesine neden olacaktır.


Temrenin Nedenleri

-Hava kirliliği,
-Temizliğe fazla önem verilmemesi, 
-Kimyasal içerikli temizlik ürünlerinin fazla kullanılması, 

-Kullanılan kalitesiz kremler
-Yanlış kozmetikler veya kremler, 
-Elleri aşırı yıkama.



Temrenin Bitkisel Tedavileri

Dikkat:

-Tedaviniz için önce doktora gidin.

-Şifalı bitkiler ve yağlar doktorunuzun verdiği ilaçlarla etkileşime girerek tedavinizi olumsuz etkileyebilir.

-Uygulayacağınız bitkisel ya da alternatif tedaviler hususunda mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

-Buradaki bitkisel tedaviler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu tedavilerden birini uygulamak tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

1- Sarı Kantaron Yağı

Temre olan yere sarı kantaron yağını ya da kremini günde 3 defa nazikçe sürün. Yaklaşık bir hafta sonra iyileşmenin başladığı görülmelidir. 

Sarı kantaron yağının etkisini artırmak için yağın içine 4-5 damla çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz.

Temre yüz, el, kol gibi güneş gören bir yerinizdeyse dikkatli olun. (Özellikle yaz mevsiminde) Güneş ışığı, sarı kantaron yağı sürülen cildinizi karartabilir.


Sarı kantaron yağının faydaları ve zararlar için tıklayın. 


2- Aloe Vera

Aloe vera, yapılan araştırmalara göre antifungal (mantar önleyici), antibakteriyel (bakteri önleyici) ve antiviral (virüs önleyici) özellikler içerir. Bu özellikleri nedeniyle temreye  karşı etkili olabilir.

Bir aloe vera bitkisinin dalından çıkaracağınız jeli etkilenen bölgenin üzerine günde üç veya dört kez sürün. Aloe vera ayrıca kaşıntılı ve tahriş olmuş cildi rahatlatır.


3- Okaliptüs Yağı

Okaliptüs yağı, inatçı mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için harika bir doğal yoldur. Bu yağ cildiniz için mükemmeldir ve anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri ile mantara karşı etkilidir. Ayrıca harika bir kokusu vardır.

Bir tatlı kaşığı ılık suya 3-4 damla okaliptüs yağı ekleyin ve etkilenen bölgeye uygulayın.


Okaliptüs yağının faydaları ve zararları


4- Epsom Tuzu

Magnezyum ve sülfattan oluşan Epsom tuzu, mantar kaynaklı temreyi tedavi ederken aynı zamanda mantarların gelişebileceği nemli ortamı giderebilir.

Bir yemek kaşığı epsom tuzunu bir bardak ılık suyun içine katıp karıştırın. Günde 2-3 kez mantarlı bölgeye sürün. Epsom tuzunu aktarlardan, bazı eczanelerden veya internet ortamından bulabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar