TOP25SARIKANTARON ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI


zein apraının fadaları ve zararları

Zeytin Yaprağı Çayı

Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları

-E ve C vitaminlerine benzerlik göstererek kalp ve damar sağlığını korumada etkili olabilir. Bu koruyucu etkisi kan yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azaltabilir ve kalp kaslarının hasar görmesini geciktirebilir.

-Sindirim sistemini koruyabilir.

-Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından koruyabilir.

-Zeytin yaprağı karaciğeri koruyabilir. Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağının karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Özellikle alkole bağlı karaciğer yağlanmasında etkili olabilir.

-Zeytin yaprağı antioksidan içeriği ile tümör oluşumuna karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.

-Zeytin yaprağı insülin direncini düşürerek şeker hastalarının yaşam kalitesini yükseltebilir. İnsülin direnci olanlar sabah akşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içebilirler.

-Erken yaşlanmayı önleyebilir.

-Yapılan araştırmalarda zeytin yaprakları ile hazırlanan çayın antioksidan aktiviteyi %22 artırdığı böylece bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.

-Kilo vermeye yardımcı olabilir.

-Zeytin yaprağı kalp damarlarındaki kanın akışını arttırır, kanın pıhtılaşmasını düzenler, kan dolaşımını rahatlatır, böylece kalp rahatsızlıklarını ve kalp krizini önleyebilir.

-Tansiyonu düşürebilir ve vücuttan ödemi atabilir.

-Zeytin yaprağı kan şekerinin hızla yükselmesini engelleyebilir, tokluk kan şekerini düşürebilir.

-Bakteri ve mantarları öldürebilir.

-Tokluk hissi vererek yemek yeme isteğini azaltabilir.

 

Zeytin Yaprağı Çayının Zararları

Zeytin yaprağı çayı bazı tansiyon ve şeker ilaçlarıyla etkileşime girebilir. Bu ilaçları kullananlar doktora danışmadan bu çayı tüketmemelidirler.

 

Zeytin Yaprağı Çayının Yapılışı

-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.

-Kaynamış suyun içine 8-10 adet  zeytin yaprağı ya da Arifoğlu veya Prof Saraçoğlu markalı zeytin yaprağı poşet çaylarından birini ekleyin ve 10 dakika demleyin.

-Süzdükten sonra için.

-Günde 2-3 bardağa kadar tüketebilirsiniz.

-İsteğe bağlı olarak tarçın ya da limon ekleyebilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar