Zeytin Yaprağı Çayı
Zeytin Yaprağı Çayının Faydaları
-E ve C vitaminlerine benzerlik göstererek
kalp ve damar sağlığını korumada etkili olabilir. Bu koruyucu etkisi kan
yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azaltabilir ve kalp kaslarının
hasar görmesini geciktirebilir.
-Sindirim sistemini koruyabilir.
-Alzheimer ve Parkinson hastalıklarından
koruyabilir.
-Zeytin yaprağı karaciğeri koruyabilir.
Yapılan çalışmalarda zeytin yaprağının karaciğer yağlanmasını azaltıcı etkisi
olduğu tespit edilmiştir. Özellikle alkole bağlı karaciğer yağlanmasında etkili
olabilir.
-Zeytin yaprağı antioksidan içeriği ile tümör
oluşumuna karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.
-Zeytin yaprağı insülin direncini düşürerek
şeker hastalarının yaşam kalitesini yükseltebilir. İnsülin direnci olanlar
sabah akşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içebilirler.
-Erken yaşlanmayı önleyebilir.
-Yapılan araştırmalarda zeytin yaprakları ile
hazırlanan çayın antioksidan aktiviteyi %22 artırdığı böylece bağışıklık
sistemini güçlendirdiği görülmüştür.
-Kilo vermeye yardımcı olabilir.
-Zeytin yaprağı kalp damarlarındaki kanın
akışını arttırır, kanın pıhtılaşmasını düzenler, kan dolaşımını rahatlatır,
böylece kalp rahatsızlıklarını ve kalp krizini önleyebilir.
-Tansiyonu düşürebilir ve vücuttan ödemi
atabilir.
-Zeytin yaprağı kan şekerinin hızla
yükselmesini engelleyebilir, tokluk kan şekerini düşürebilir.
-Bakteri ve mantarları öldürebilir.
-Tokluk hissi vererek yemek yeme isteğini
azaltabilir.
Zeytin Yaprağı Çayının Zararları
Zeytin yaprağı çayı bazı tansiyon ve şeker
ilaçlarıyla etkileşime girebilir. Bu ilaçları kullananlar doktora danışmadan bu
çayı tüketmemelidirler.
Zeytin Yaprağı Çayının Yapılışı
-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.
-Kaynamış suyun içine 8-10 adet zeytin yaprağı ya da Arifoğlu veya Prof Saraçoğlu markalı zeytin yaprağı poşet çaylarından birini ekleyin ve 10 dakika demleyin.
-Süzdükten sonra için.
-Günde 2-3 bardağa kadar tüketebilirsiniz.
-İsteğe bağlı olarak tarçın ya da limon
ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar