Hibiskus Çayı
Hibiskus Çayının Faydaları
-Hibiskus çayı “ekşi çay” olarak da bilinir.
Kafeinsiz olan ve yüksek C vitamini içeren hibiskus bağışıklık sistemini
güçlendirebilir.
-Kan basıncını düşürüp tansiyonu
dengeleyebilir.
-Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak
kullanılabilir.
-Hibiskus bitkisi adet sancılarını azaltarak
adet kanamasının sökülmesine yardımcı olabilir.
-Yaşlanmayı geciktirebilir. Ölü hücreleri
yenileyebilir.
-Kandaki şekeri düzenleyebilir.
-Dizde yaşanan sıvı kaybının önlenmesi için de
günde iki kez demlenerek içilmesi etkili olabilir.
-Hibiskus iyi kolesterolü yükseltip kötü
kolesterol oranını düşürebilir.
-Susuzluğu giderir. Vücuttan sıvı atılmasına
karşı, sıvı eksikliğini karşılayabilir.
-Kilo alımına neden olan ödemin vücuttan
atılmasına yardımcı olabilir.
-Düzenli bir şekilde hibiskus çayını tüketmek,
bel çevresinde incelme ve vücut yağlarında azalma sağlayabilir.
-Böbrek iltihabına iyi gelebilir.
-Kireçlenmeyi önleyebilir.
-Sindirim sistemine fayda sağlayarak
hazımsızlığı giderir. Bağırsak hareketlerini arttırır, bu nedenle kabızlığa iyi
gelebilir.
Hibiskus Çayının Zararları
-Hibiskus çayı, gebelerde düşük riski
oluşturabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde asla tüketilmemelidir.
-Emziren anneler doktora danışmadan
kullanmamalıdır.
-Hibiskus çayı bazı kişilerde alerjilk
etkilere yol açabilir.
-Aşırı tüketilmesi halinde kan basıncını çok
düşürebilir. Düşük tansiyonu olan kişiler çok fazla tüketmemelidir.
-Hibiskus çayı tansiyonu düşürücü olduğu için
hipotansiyonu olan kişiler için zarar verebilir, baygınlığa sebep olabilir.
-Bazı insanlarda aşırı tüketimi halinde
halisülasyon görme, hayal görme gibi durumlar ortaya çıkabilir.
-Düzenli ilaç kullananlar hibiskusu tüketmeden
önce doktorlarına danışmalıdırlar.
Hibiskus Çayının Yapılışı
-Bir demliğe 1 su bardağı su koyup kaynatın.
-Kaynamış suyun içine bir tutam kurutulmuş
hibiskus
-Süzdükten sonra için.
-İsteğe bağlı olarak hibiskus çayına bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar