TOP25SARIKANTARON KUŞBURNU ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

KUŞBURNU ÇAYI


kuşburnu çayının faydaları ve zararları

Kuşburnu Çayı

Kuşburnu Çayının Faydaları

-Yapısında bol miktarda bulunan C vitamini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

-Kuşburnu, besinlerle alınan demirin serbest hale geçerek vücutta kullanılmasına yardımcı olur. Bu sayede demir eksikliğine bağlı oluşan kansızlığı önleyebilir.

-Kuşburnu, A vitamini açısından zengin oluşuyla cildin elastikiyetini korumasını sağlayabilir ve yaşlanmasını geciktirebilir.

-Kuşburnu, likopen ve A, B, E, K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, demir gibi değerli mineralleriyle vücut direncini artırabilir.

-Düzenli tüketildiğinde kabızlığı giderebilir.

-İçeriğindeki güçlü antioksidanlarla kanser hücrelerinin büyümesini ve gelişimini engelleyebilir. 

-Kandaki kötü kolesterolün düşürülmesi ve iyi kolesterol seviyesinin yükseltilmesinde etkili olabilir.

-Kuşburnu püresinde bulunan likopen kataraktın ilerlemesini durdurabilir.

-Kuşburnunun dizlerdeki sıvı kaybına iyi geldiği yapılan çalışmalarda kanıtlanmışır.

-Dokulardaki sertleşmelere ve kemik erimesine karşı etkili olabilir.

-Romatizma ağrılarını hafifletebilir.

-Kan basıncını düzenleyebilir.

-Şeker hastalığına karşı etkili olabilir.

-Bayanların en çok şikayetçi oldukları idrar yolu hastalıklarına karşı koruyucu olabilir.

-Soğuk algınlığı,nezle ve grip gibi hastalıklara karşı etkili olabilir.

-Vücudun bağ dokularını güçlendirmede etkili olabilir.

 

Kuşburnu Çayının Zararları

-Kuşburnunun bilinen bir yan etkisi yoktur.

 

Kuşburnu Çayının Yapılışı

-Kaynamış 1 bardak suyun içine 1 çay poşeti Lipton kuşburnunu koyup 5-6 demleyin ya da kaynayan 1 bardak suyun içine 8-10 adet kuşburnu meyvesini hafifçe ezerek çatlatın ve demliğe atıp 10 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra içine 1 tutam Mekke gülü (Hibiskus) atabilirsiniz. Bu hem tadını hem de çayın rengini güzelleştirecektir.

-Demlerken kapağını kapalı tutun.

-Daha sonra süzün ve için.

-Kuşburnu çayını yemeklerden 30 dakika sonra için. Kuşburnunun zengin vitamin ve minerallerinden tam anlamıyla faydalanabilmek için demledikten sonra 5-10 dakika içinde tüketin.


Yorum Gönder

0 Yorumlar