TOP25SARIKANTARON TARÇIN ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

TARÇIN ÇAYI


tarçın çayının faydaları ve zararları

Tarçın Çayı

Bilinen iki tip tarçın vardır; biri seylan tarçını olanıdır ve gerçek tarçın olarak kabul edilir. Diğeri ise cassia ya da Çin tarçınıdır ve Çin’de yetiştiği için genel olarak seylan tarçınından daha ucuzdur.En etkilisi Seylan tarçınıdır. Burada yazılanlar Seylan tarçını içindir.


Tarçın Çayının Faydaları

-Tip 2 diyabet hastalığında kan şekeri düzeyini dengelemek için günlük olarak tarçın çayı içmek etkili olabilir.

-Tarçın çayı boğaz ağrılarına, soğuk algınlığa ve tıkanıklığa yardımcı olabilir.

-Grip ve nezle için ekili olabilir.

-Tarçının sahip olduğu kateşin (bir anti oksidan türü) denilen bir madde mide rahatsızlığına, şişkinliğe, gaza ve hazımsızlığa iyi gelebilir.

-Nörolojik hastalıklardan muzdarip olan kişiler önleyici olarak tarçın çayını düzenli tüketebilirler. 

-Anti inflamatuar özellikleri sayesinde tarçın çayı inflamasyonun zararlı etkileriyle mücadele edebilir.

-Anti bakteriyel özellikleri sayesinde diş eti hastalıklarını ve diş çürümelerini önlemeye yardımcı olabilir.

-Metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olabilir. 

-Kanın pıhtılaşmasını engelleyen etkisi sayesinde, tarçın çayı içmek regl dönemlerini düzenleyebilir.

-İrritabl bağırsak sendromu yaşayanlarda rahatlama sağlayabilir.

-Tarçın kan dolaşımını artırıcı özelliğinin yanında kalp sağlığının da korunmasına yardımcı olabilir.

-İçinde bulunan yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde vücudu kansere karşı koruyabilir.

-İçine zencefilde eklediniz 1 fincan tarçın çayı mide bulantısını önleyebilir.

-Balgamlı öksürüğü önleyebilir.

-Tarçın çayı içmek kolesterolü düşürmek için iyi bir yol olabilir.

-Tarçın çayı içmek beyni Parkinson ve Alzheimer gibi nörolojik hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir.

-Migren ataklarını ve şiddetini azaltabilir.

-Hafızayı güçlendirebilir ve unutkanlığa iyi gelebilir. 

 

Tarçın Çayının Zararları

-Bazı bünyelerde alerjiye neden olabilir.

-Her bitkisel çayda olduğu gibi hamileler doktorlarına danışmadan kullanmamalıdır.

-Kan şekerini düşüren tarçın, düşük kan şekeri olan kişiler tarafından fazla tüketilmemelidir.

-Tarçının kan sulandırıcı etkisi olduğundan kan sulandırıcı ilaç kullananlar tarçından uzak durmalıdır.

-Herhangi bir kalp ilacı, diyabet ilacı ya da düzenli olarak kullandığınız ilaçlar tarçın ile etkileşime girebilir ve ilaçlarınızın etkisini azaltabilir

-Aşırı tüketimi böbreklere zarar verebilir.

-Aşırı tüketimi kabızlığa neden olabilir.

 

Tarçın Çayının Yapılışı

-Kaynamış 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı toz tarçın ya da 1 adet tarçın çubuğu ekleyip 10-15 dakika demleyin ve için.

-Dilerseniz zencefil, zerdeçal, limon, elma ve balla bu çayı zenginleştirebilirsiniz.

-Doğadan markalı tarçın karanfil ya da tarçın portakal poşet çaylarını da deneyebilirsiniz.

-Fazla tüketiminden kaçının. (Günde 2 kez.)




Yorum Gönder

0 Yorumlar