TOP25SARIKANTARON ADAÇAYI ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

ADAÇAYI ÇAYI


adaçayı çayının faydaları ve zararları

Adaçayı Çayı

Adaçayının Besin Değeri

Bir çay kaşığı (0.7 gram) öğütülmüş adaçayı:

Kalorisi: 2

Protein: 0.1 gram

Karbonhidrat: 0.4 gram

Yağ: 0,1 gram

K Vitamini: Referans günlük alımın% 10'u (RDI)

Demir: RDI'nın% 1.1'i

B6 Vitamini: RDI'nın% 1.1'i

Kalsiyum: RDI'nın% 1'i

Manganezyum: RDI'nın% 1'i

Az miktarda adaçayı günlük K vitamini ihtiyacınızın % 10'unu karşılar.


Adaçayının Faydaları

-Adaçayının rahim kaslarını uyardığı ve süt üretimine engel olduğu bilindiğinden gebelerin ve emziren annelerin adaçayını tüketmesi son derece sakıncalıdır.

-Mide ve bağırsak gazlarını söktürebilir.

-Cilt lekelerinin giderilmesinde etkili olabilir.

-Adaçayının 15 ile 21 gün kadar süreyle günde 2 kez çay olarak tüketilmesi, kötü kolesterolün oluşmasını engelleyebilir.

-6 yaşından küçük çocukların adaçayı tüketmesi, sağlık problemlerine yol açabilir.

-Adaçayı içeriğinde bulunan rosmarinik, kuersetin ve karnosol gibi antioksidanlar kanser hücrelerinin büyümesini baskılayabilir. Bu yüzden pek çok kanser türüne karşı etkili olduğu düşünülür.

-Depresyon ve stres düzeyinin azaltılmasında etkili olabilir.

-Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelebilir.

-İçeriğinde bulunan K vitamini kemikleri güçlendirebilir.

-Adaçayı banyosu romatizma ağrılarına iyi gelbilir.

-Adaçayı banyosu cilt lekelerinin giderilmesinde etkili olabilir.

-İshali kesebilir.

-Halk arasında acı elma yağı olarak da bilinen konsantre adaçayı yağının ağız yoluyla alınması sağlık sorunlarına yol açabilir.

-Soğuk algınlığı, nezle ve grip belirtilerini hafifletebilir.

-Diyabet, alzheimer ve nöbetleri durdurmaya yönelik olarak alınan ilaçlarla birlikte tüketilmemelidir.

 

Adaçayının Zararları

-Gebelik döneminde tüketilen adaçayı, anne sütü ve emzirme üzerinde olumsuz etkiye sahip olabilir.

-İçeriğindeki östrojen hormonu fazlalığı ile, kadınlarda armut tipi vücuda, erkeklerde de göğüslerde büyümeye ve cinsel isteğin azalmasına yol açabilir.

-İçeriğindeki thujone kimyasalı nedeniyle fazla miktarlarda tüketilmesi sonucu vücutta zehirli etkiler gösterebilir. Karaciğerde hasara ve sinir sisteminde nöbetlere neden olabilir.Bu yüzden günde 2 bardaktan fazla tüketilmesi önerilmez.

-Tansiyonu yükseltici etkisi olduğu için yüksek tansiyon hastaları günde en fazla 1 bardak içmelidirler.


Adaçayı Çayının Yapılışı

-Kaynamış 1 bardak suyun içine kurutulmuş bir tutam (1 tatlı kaşığı) adaçayı ya da Lipton, Doğuş veya Doğadan markalı adaçayı poşet çaylarından birini atıp 10-15 dakika demleyin.

-Daha sonra süzün ve için.

-Dilerseniz birkaç damla limon ekleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar