TOP25SARIKANTARON ZENCEFİL ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

ZENCEFİL ÇAYI

zencefil çayının faydaları ve zararları

Zencefil Çayı

Zencefil Çayının Faydaları

-İçerisindeki krom, çinko ve magnezyum aşırı terleme, ateş ve titremeyi engellemeye yardımcı olabilir.

-Düşük glisemik dizilimi sebebiyle kan şekerini ve insülin seviyesini dengeleyip, insülin direncini düşürebilir.

-Zencefil çok miktarda antioksidan içerir. Bu nedenle vücutta yenileme süreçlerini hızlandırabilir, serbest radikalleri ve toksinleri temizleyebilir.

-Mide bulantısını geçirebilİir.

-Kas ağrılarını hafifletebilir.

-Baş dönmesine iyi gelebilir.

-Solunum yollarını açabilir.

-Kolesterol ve trigliseridi düşürebilir.

-Mide ve bağırsak gazlarını azaltabilir.

-Antienflamatuar etkisi nedeniyle doğal olarak ağrı ve iltihaplar üzerinde azaltıcı etkisi olabilir.

-Romatizma ağrılarına iyi gelebilir.

-Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletebilir.

-Kan şekerini düşürebilir.

-Metebolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabilir.

-Hazımsızlığa iyi gelebilir.

-Adet ağrılarını azaltabilir.

-Boğaz ağrılarını yatıştırabilir.

-Terlemeyi arttırarak ateşi düşürebilir.

 

Zencefil Çayının Zararları

-Zencefilin yan etkileri nadir olarak görülmekle birlikte fazla miktarda tüketimi ishale, göğüste yanma hissine ve ağızda tahrişe neden olabilir.

-Kan inceltici özelliği bulunan zencefil, kan ilceltici ilaç kullananlar ve cerrahi operasyonlar öncesi ve sonrasında kullanılmamalıdır.

-Kalp ve şeker hastalığı bulunan kişilerin zencefil ürünleri kullanmadan önce doktor tavsiyesi alması gerekebilir.

-Tansiyon ilaçları ile birlikte kullanılmamalıdır.

-Metabolizmayı hızlandırması nedeniyle zencefil, hamile kadınların uzak durması gereken bir besindir. Bu özelliği ile erken doğumu tetikleyebilir.

-Yağ yakıcı ve metabolizmayı hızlandırması nedeniyle kilo almak isteyenlerin zencefilden uzak durması gerekebilir.

-Zencefili, kan akışını hızlandırma özelliği nedeniyle hemofili ve diğer kan hastalarının tüketmemesi gerekir.

 

Zencefil Çayının Yapılışı

-Kaynamış 1 bardak suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil atıp 10-15 dakika demleyin ya da kaynayan 1 bardak suyun içine küçük bir dilim taze zencefili (1 diş sarımsak büyüklüğünde) atın ve 5 dakika kaynatın.

-Daha sonra süzün ve için.

-Dilerseniz limon ve balla tatlandırabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar