Ihlamur Çayı
Ihlamur Çayının Faydaları
-Vücuttaki bakteri ve virüslerin artmasını
engelleyici özelliklere sahiptir. Bu sayede üst ve alt solunum yollarından
oluşan enfeksiyonların giderilmesinde fayda sağlayabilir.
-Vücut direncinin artmasına yardımcı olan
ıhlamur, nezle ve grip gibi hastalıklarla baş etmeyi kolaylaştırabilir.
-Ihlamur, üşütmeden kaynaklanan öksürüğü
yatıştırabilir.
-Ihlamur, kronik yorgunluğun giderilmesinde
etkili olabilir.
-Kan dolaşımını hızlandırır. Düzenli olarak
ıhlamur çayı tüketenler, kış aylarında çok fazla üşümeyebilirler.
-Ihlamur çayı, hastalıklara sebep olan
mikropların terleme yoluyla vücuttan atılmasını sağlayabilir. Ihlamur çayının
acı biberle karıştırılıp tüketilmesi terlemenin şiddetini artırabilir.
-Migren ağrılarını hafifletebilir.
-Sindirim sistemini hızlandıran ıhlamur çayı,
kabızlık problemini giderebilir.
-Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına
destek olabilir.
-Ihlamurun sinir sistemi üzerinde olumlu
etkileri vardır. Düzenli olarak tüketilen ıhlamur stresi ve kaygıyı
giderebilir.
-Ihlamur çayına batırılmış bir parça pamuk,
hem gözlerin dinlenmesini hem de göz kapaklarının kenarlarında oluşan bakteri
veya çapakların temizlenmesini sağlayabilir.
Ihlamur Çayının Zararları
-Ihlamurun bilinen ciddi bir zararı yoktur.
Ancak gece saatlerinde fazlaca tüketilen ıhlamur, uykusuzluğa neden olabilir.
-Ihlamurun defalarca kaynatılıp içilmesi doğru
değildir. Sadece bir kez demlenmeli, içilmeli ve sonrasında posası bir daha
kullanılmamalıdır.
Ihlamur Çayının Yapılışı
-Demliğe 4 bardak su koyun ve kaynatın.
-Daha sonra demliğe koyulan her bardak için birer tutam ıhlamur ya da Lipton veya Doğadan markalı ıhlamur poşet çaylarından birini ekleyin.
-8-10 dakika demleyin. Daha sonra süzün ve için.
-İçine küp küp doğranmış elma,
zencefil ve karanfil ekleyebilirsiniz.
0 Yorumlar