TOP25SARIKANTARON IHLAMUR ÇAYI - TOP 25 SARI KANTARON

IHLAMUR ÇAYI


ıhlamur çayının faydaları

Ihlamur Çayı

Ihlamur Çayının Faydaları

-Vücuttaki bakteri ve virüslerin artmasını engelleyici özelliklere sahiptir. Bu sayede üst ve alt solunum yollarından oluşan enfeksiyonların giderilmesinde fayda sağlayabilir.

-Vücut direncinin artmasına yardımcı olan ıhlamur, nezle ve grip gibi hastalıklarla baş etmeyi kolaylaştırabilir.

-Ihlamur, üşütmeden kaynaklanan öksürüğü yatıştırabilir.

-Ihlamur, kronik yorgunluğun giderilmesinde etkili olabilir.

-Kan dolaşımını hızlandırır. Düzenli olarak ıhlamur çayı tüketenler, kış aylarında çok fazla üşümeyebilirler.

-Ihlamur çayı, hastalıklara sebep olan mikropların terleme yoluyla vücuttan atılmasını sağlayabilir. Ihlamur çayının acı biberle karıştırılıp tüketilmesi terlemenin şiddetini artırabilir.

-Migren ağrılarını hafifletebilir.

-Sindirim sistemini hızlandıran ıhlamur çayı, kabızlık problemini giderebilir.

-Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına destek olabilir.

-Ihlamurun sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Düzenli olarak tüketilen ıhlamur stresi ve kaygıyı giderebilir.

-Ihlamur çayına batırılmış bir parça pamuk, hem gözlerin dinlenmesini hem de göz kapaklarının kenarlarında oluşan bakteri veya çapakların temizlenmesini sağlayabilir.

 

Ihlamur Çayının Zararları

-Ihlamurun bilinen ciddi bir zararı yoktur. Ancak gece saatlerinde fazlaca tüketilen ıhlamur, uykusuzluğa neden olabilir.

-Ihlamurun defalarca kaynatılıp içilmesi doğru değildir. Sadece bir kez demlenmeli, içilmeli ve sonrasında posası bir daha kullanılmamalıdır.

 

Ihlamur Çayının Yapılışı

-Demliğe 4 bardak su koyun ve kaynatın.

-Daha sonra demliğe koyulan her bardak için birer tutam ıhlamur ya da Lipton veya Doğadan markalı ıhlamur poşet çaylarından birini ekleyin.

-8-10 dakika demleyin. Daha sonra süzün ve için.

-İçine küp küp doğranmış elma, zencefil  ve karanfil ekleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar