TOP25SARIKANTARON SARIMSAK YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

SARIMSAK YAĞI



Sarımsak Yağı

Sarımsak Yağının Faydaları

-Sarımsak yağı, kalp damar hastalıkları riskini azaltan dialil disülfür içerir. Sarımsak yağı damarlarda oluşabilecek kan pıhtılarını önleyerek, inme veya miyokard enfarktüs gibi ciddi rahatsızlıkları önleyebilir. 

-Sarımsak yağı, damarların esnekliğini arttırarak kan dolaşımı iyileştirir.

-Antibiyotik özelliğine sahip olan sarımsak yağı açık yaralar üzerine zeytinyağıyla seyrelterek sürüldüğünde yaraların iyileşme süresini hızlandırabilir.

-Sarımsak yağı, hafıza kaybı veya bunama gibi nörodejeneratif hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.  Dialil disülfür ve dialil trisülfür gibi sülfür bileşikleri içeren sarımsak yağı beyin damarlarında pıhtılaşmayı önleyebilir.

-Antiviral (virüs öldürücü) ve antibakteriyel (bakteri öldürücü) özellikleriyle nezle, grip ve boğaz ağrılarının tedavisinde etkili olabilir.

-Bağışıklığı arttırarak hastalıklarla mücadele etmede etkili olabilir. Bunun için 2-3 damla sarımsak yağını bir bardak suya damlatın ve aç ya da tok için. Aynı zamanda salatalarınıza ve yemeklerinize katarak da tüketebilirsiniz.

-Sarımsak yağının anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri, atopik dermatit, sedef hastalığı, akne, yara izleri, kırışıklıklar ve koyu halkalar gibi cilt koşullarını tedavi etmek için mükemmeldir. Yeni dokuların oluşumunu artıran ve yaralara kan ulaştırılmasını yardımcı olan kükürt bileşikleri içerir.

-Akne ve sivilceleri tedavi edebilir. Bunun için bir kaseye 2 damla sarımsak yağı damlatın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, badem yağı yada hindistan cevizi yağı ekleyerek karıştırın. Bu şekilde hazırlanan karışımı aknelerin üzerine sürebilirsiniz. 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.

-Antibakteriyel ve antiseptik özellikleriye ağız yaralarını ve diş eti iltihaplarını tedavi edebilir. Sarımsak yağını parmağınız ya da pamuk çubuk yardımıyla diş eti iltihabınızın ya da ağız yaranızın olduğu yere günde 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

-Aynı zamanda diş ağrısını dindirebilir. Bir parça pamuğa birkaç damla sarımsak yağı damlatın ve ağrıyan dişinizin üzerinde 10 dakika bekletin. Günde 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

-Ayak mantarını tedavi edebilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 2 damla sarımsak yağını karıştırıp mantarlı bölgeye sürün. 20-30 dakika sonra ayağınızı yıkayın.

-Kolestrolü, kötü kolestrolü ve trigliseridi düşürebilir, kan pıhtılaşması ve damar tıkanıklığı olasılığını önleyebilir. Böylece kalp krizini ve felcin oluşma riskini en aza indirebilir. 2-3 damla sarımsak yağını bir bardak suya damlatın ve aç ya da tok karnına için.

-Saç kırıklarının tamiri, saç tellerinin güçlenmesi, saç ve sakalın gürleşmesi için kullanılabilir. 1 yemek kaşığı zeytinyağına 2-3 damla sarımsak yağı ekleyin ve saç ya da sakallara masaj yaparak 30 dakika kadar bekleyin. Bunu haftada 1-2 kere yapabilirsiniz.

-Sarımsak yağı içeriğindeki dialil sülfür maddesi metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır ve zayıflamayı sağlayabilir. Bunun için 2-3 damla sarımsak yağını bir bardak suya damlatın ve yemeklerden yarım saat önce aç karnına için.



Sarımsak Yağının Zararları

-Sarımsak yağı hassas ciltlerde kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve yanma gibi alerjik etkilere neden olabilir.

-Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve ameliyat olacaklar bu yağı kullanmamalıdırlar.

-Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

-Sarımsak yağı yoğun bir yağ olduğundan cildinize zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağı ile seyrelterek kullanmanız gerekir.

-Bazı kişilerde mide ekşimesine ya da mide yanmasına neden olabilir.


Sarımsak Yağının Kullanımı

-Kaliteli  ve organik kakao yağlarını tercih edin. Talya sarımsak yağı, ve Mecitefendi sarımsak yağı  ve Farmasi sarımsak yağı en çok bilinen ve tercih edilen yağlar arasındadır.

-Salata, cacık ve dilediğiniz yemeklerle beraber tüketebilirsiniz. Ya da bir bardak suyun içine 2-3 damla sarımsak yağı damlatarak içebilirsiniz.

-Harici kullanımlar yukarıda açıklandığı gibi olmalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar