TOP25SARIKANTARON ZENCEFİL YAĞI - TOP 25 SARI KANTARON

ZENCEFİL YAĞI



Zencefil Yağı

Zencefil Yağının Faydaları

-Doğal bir analjeziktir yani ağrı kesicidir. Kas ağrıları, artrit ve romatizma kaynaklı ağrıları azaltabilir. Zencefil yağını tek başına sürmeyin. Zeytinyağı (Badem yağı, Hindistan cevizi yağı da olabilir.) gibi bir taşıyıcı yağla seyreltin. Bunun için bir yemek kaşığı zeytinyağına 3-4 damla zencefil yağı ekleyin ve günde birkaç kez ağrıyan kaslarınıza ve şişmiş eklemlere masaj yaparak sürün.

-Baş ve migren ağrılarına iyi gelebilir. Bunun için lavanta ya da zeytinyağıyla seyreltilmiş zencefil yağını şakaklarınıza ya da alnınıza sürebilirsiniz.

-Zencefil yağı kaynar suya dökülüp, solunduğunda burun tıkanıklığını geçirebilir.

-Kepeği ve konağı önleyebilir. Bunun için başınızı şampuanlarken birkaç damla zencefil yağı ekleyebilirsiniz. Ya da 1 kaşık zeytinyağının içine 3-4 damla zencefil yağı ekleyin ve başınıza sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra saçınızı yıkayın. Haftada 2-3 kere yapabilirsiniz.

-Antiviral, antifungal ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı grip, nezle ve göğüs enfeksiyonlarında kullanılır. Bir tas sıcak suyun içine birkaç damla zencefil yağı damlatın ve buharını teneffüs edin. Etkisini arttırmak için buharı solurken başınızı bir örtüyle örtebilirsiniz.

-Mukus salgısını uyarır. Böylece balgam salgılanmasını sağlayarak kuru öksürüğü ve boğaz ağrısını yatıştırır. Bir tas sıcak suyun içine birkaç damla zencefil yağı damlatın ve buharını teneffüs edin. Etkisini arttırmak için buharı solurken başınızı bir örtüyle örtebilirsiniz.

-Cildi serbest radikallerin neden olabileceği hasarlardan koruyacak güçlü antioksidanlar içermektedir. Bu özelliğiyle yaşlanmayı ve kırışıklık oluşumunu geciktirebilir. Zeytinyağıyla seyrelttikten sonra günde 2 kere yüzünüze sürebilirsiniz.

-Antibakteriyel ve antiseptik özellikleriye ağız yaralarını ve diş eti iltihaplarını tedavi edebilir. Zeytinyağıyla seyrelteceğiniz zencefil yağını parmağınız ya da pamuk çubuk yardımıyla diş eti iltihabınıza ya da ağız yaranıza günde 2-3 kere sürebilirsiniz.

-Kolestrolü, kötü kolestrolü ve trigliseridi düşürebilir, kan pıhtılaşması ve damar tıkanıklığı olasılığını önleyebilir. Böylece kalp krizini ve felcin oluşma riskini en aza indirebilir. Yağını içmektense zencefili çay olarak içebilirsiniz.

-Karın bölgesine zencefil yağı ile masaj yapıldığında mide ve bağırsaktaki gaz sorunlarını giderebilir.

-Kemoterapi görenler mide bulantısı ve kusma için zencefil yağını kullanabilirler. Bunun için zencefil yağının koklanılması yeterlidir.

-Astım, bronşit gibi solunum yolu sıkıntılarında etkili olabilir. Bir tas sıcak suyun içine birkaç damla zencefil yağı damlatın ve buharını teneffüs edin. Etkisini arttırmak için buharı solurken başınızı bir örtüyle örtebilirsiniz.


Zencefil Yağının Zararları

-Zencefil yağı hassas ciltlerde kızarıklık, kuruluk, kaşıntı ve yanma gibi alerjik etkilere neden olabilir.

-Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ve ameliyat olacaklar bu yağı kullanmamalıdırlar.

-Hamileler ve çocuklarda kullanımı güvenli olmayabilir.

-Zencefil yağı yoğun bir yağ olduğundan zeytinyağı, badem yağı ya da Hindistan cevizi yağı ile seyrelterek cildinizde kullanmanız gerekir.

-Dışarı çıkacaksanız yüz, kol ve el gibi açıkta kalan bölgelerinize zencefil yağı sürmeyin. Cilt lekelerine neden olabilir.


Zencefil Yağının Kullanımı

-Zencefil yağının kaliteli olduğundan, içerisine başka yağların karıştırılmadığından ve tamamen doğal olduğundan emin olun.

-İçilerek tüketilmesi önerilmez. Zencefil yağı yerine zencefil çayı içilebilir.

-Harici kullanımlar yukarıda açıklandığı gibi olmalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar